And so it begins

  • 06.08.2017 kl. 18:56

I lang tid har jeg ventet på å starte denne bloggen. Denne bloggen med et helt, helt spesielt fokus. Bloggen som er mer til for deg, enn for meg.

 

*Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia. En fagforening, som er her for å ta vare på nettopp sånne som meg. Og enda viktigere. Sånne som deg.

La oss starte med det første først. Det pleier ofte å lønne seg.

I en alder av 18 år droppet jeg ut i fra videregående skole. I en alder av 20 fikk jeg min første "ordentlige" jobb. Salgsleder i et stort mediehus.

I en alder av 25 sa jeg opp jobben for å gjøre andre ting. Det var her problemene startet. I salg kan du komme langt uten utdannelse. I andre yrker, er det en helt annen historie. Jeg har gjort meg noen erfaringer i arbeidslivet, som jeg virkelig brenner for å dele med deg. Det kan spare deg for jævlig mye stress!

Og med sånne, mener jeg deg som enten er i fast jobb, er arbeidssøkende, skolelei, ung, gammel, mann, kvinne, smart eller rett og slett føler deg litt treig.

LES OGSÅ "Ville du jobbet uten lønn?"

 

Kort sagt

 

De siste årene har jeg gjort forbanna mye rart, og jeg har blitt kastet mye rundt. I enkelte jobber har jeg ikke mottatt lønn, i andre har jeg måtte investere et titalls tusen kroner for i det hele tatt å få jobben. Og når først jobben var min, var lønna så ræva at jeg ikke kunne leve av det. Jobben endte med et aldri så lite gjeldshelvette.

Misforstå meg rett - Jeg starter ikke denne bloggen for å sippe over mine nederlag. Jeg gjør det for å kunne fortelle deg som leser dette om feller du kan, og burde unngå - og ting du kan gjøre for å sikre deg best mulig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hva jeg tilbyr

 

Så dette er casen, og hva du kan forvente deg fremover. Hver uke vil jeg presentere én historie fra virkeligheten, ting jeg har opplevd, eller stått midt i, og forklare hvilke tanker jeg har hatt underveis, og hvilke konsekvenser det har hatt.

Noen dager senere vil det komme et nytt innlegg som følger opp nettopp det innlegget, som forklarer hvordan det kunne vært unngått, eller hva jeg burde gjort annerledes. 

Alle eksemplene vil være relevante for hva du selv kan komme til å oppleve, eller kanskje allerede har opplevd, i arbeidslivet på et eller flere tidspunkt.

 

Hva jeg håper å få igjen

 

I dagens samfunn, med sosiale medier i sentrum, er likes, delinger og comments den nye valutaen. Selv en liten stemme kan bli hørt, når mange går sammen om å løfte frem et budskap. Det er nettopp her du kan hjelpe til!

Det er kanskje farlig å forvente for mye tilbake fra sine lesere, det vet jeg. Men jeg vil likevel utfordre deg på én ting. Dersom du finner innleggene du leser her nyttige, enten for deg selv, eller du tenker på en spesiell du kanskje skulle vist det til - Del, lik eller kommenter! Det hjelper mer enn du aner for å få budskapet ut til de som trenger det.

Med det trekker jeg meg stille tilbake for denne gang, og gjør klart for første innlegg om den jobben som har kostet meg mest, fysisk og økonomisk. Jeg vet at jeg ikke ble behandlet riktig. Hvor ille det faktisk var, gjenstår å se!

Stay tuned. Akkurat det innlegget vil du ikke gå glipp av. Det blir publisert her på bloggen på mandag 14.8 :D 

 

Arrividerci!

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 28 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Kategorier

  • Blogg
  • Søk i bloggen

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
    hits