Ville du jobbet på utvidet prøvetid? Da burde du ABSOLUTT lese dette!

  • 20.08.2017 kl. 21:31

*Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia. En fagforening, som er her for å ta vare på nettopp sånne som meg. Og enda viktigere. Sånne som deg.

I jobben jeg hadde på den tiden, ble jeg ansatt via et bemanningsbyrå. Tre måneders prøveperiode, før de skulle ta en vurdering på om jeg skulle bli fast ansatt eller ikke. 

(Spoiler.. Dette ender annerledes enn du tror. Les deg gjennom....) 

Jo, ja.. 

- Halvveis i perioden syns jeg selv det gikk fantastisk bra. Kundene som svarte på spørsmål om hvordan de opplevde kundebehandleren etter samtalen med meg, hadde æret meg en score på 98%. Det var den beste uka så langt. Scoren hadde ligget stabilt over 90, og skulle fortsette å gjøre det. Hvert fall en stund til. 

Vi var en gjeng som hadde blitt ansatt samtidig. Da flere av de ble kalt inn til medarbeidersamtale for å få prøveperioden forlenget til fast ansettelse, og jeg ikke hørte noe, skjønte jeg ikke stort. Til slutt måtte jeg ta praten med sjefen på eget initiativ. Hva skjer? Blir det kontrakt her, eller hur? 98% liksom. Kødder du med meg? Det var jo nesten 30% høyere enn snittet på avdelingen?


Svaret sendte kaldt vann gjennom årene mine

De var fornøyd med kundescoren, og hovedkontoret i Oslo hadde lagt merke til de gode resultatene, men de syns jeg hadde for høy samtaletid. At jeg brukte for lang tid i telefonen. 

So f* what? 98%!!!!! Boom!!

Eller?

Jeg trodde kundeservice skulle handle om nettopp det. Service. Ikke å haste seg gjennom samtalene for å bli raskere ferdig. 

Nå ville de plutselig forlenge prøveperioden med én mnd, for å se om jeg kunne senke samtaletiden. 

Jeg trodde nesten ikke mine egne ører. Hva skjer om jeg ikke klarer det? Hva skjer om tiden går opp, av alle ting?

Ukene gikk, og jeg jobbet hardt for å kjempe ned samtaletiden. Krype ned mot tallene de så gjerne ville ha meg på. Jeg kom aldri helt dit. Men jeg kom nærmere. 

Nærme nok. Tydeligvis.


Kontraktsforslag - Og hva gjorde jeg, tro? ;) 

Jeg ble presentert med et tilbud om en arbeidskontrakt på 6 mnd. Med andre ord ingen fast ansettelse. På bakgrunn av at de måtte se an behovet fremover. Se om det var behov for mer hjelp. Ingen mulighet til å planlegge frem i tid. Og nå hadde jeg jo bevist at jeg ikke helt klarte kravet de satt. Alt jeg visste var at jeg nok en gang var under lupen.

Hver dag. 

I seks måneder. 

Det er en fæl følelse. Å være under konstant vurdering. Man blir redd for kundene som ringer med vanskelige behov. Du vet, de som tar lang tid å hjelpe?! Det ville jo kunne koste meg jobben. På sikt, i det minste. 

Det var bare å begynne å ta «snarveier». Avslutte samtalene tidligere. Bli mer kynisk. Mer effektiv. 

Neste kundevurdering kom tilbake. 80%. Min laveste uke noensinne. Til tross for at jeg gjorde alt rett. Ville det kunne vippe meg ut, på slutten av kontraktsperioden? At scoren var ned?

Det er en fæl følelse. Å være under konstant overvåking.

Kjenne på at det aldri er godt nok. Risikoen ved å miste jobben hengende over seg. Slikt blir det ingen god arbeider av. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men hvilken makt har vel jeg? Er det noe jeg burde passet bedre på? Det føles jo forferdelig at det skal være en sånn "bruk og kast"-mentalitet hos enkelte arbeidsgivere.. Hvordan kan man finne roen, når man aldri vet om man har jobb noen måneder frem? Hva skjer dersom jeg ikke klarer å presse ned samtaletiden, eller at noe annet skulle skjære seg..? Det blir en følelse av å være totalt maktesløs...

Vel - jeg gjorde det eneste fornuftige. 

Jeg leverte min oppsigelse! Haha - lol. Den som ler sist, ler best. 

Eller..? Det er mulig jeg gjorde en fryktelig feil her.... 

10 Kommentarer

Ina

21.08.2017 kl. 17:13
Du gjorde på ingen måte feil valg der! Livet er for kort til å slite livskiten ut av seg/slave for ledere med dårlig lederstrategi og bruk og kast-mentalitet. Sånt ødelegger livskvaliteten veldig. :)

André Askeland

21.08.2017 kl. 23:47
Ina: Det liker jeg veldig godt å høre Ina :D Det burde ikke være sånn nei.. Fått flere meldinger på face i dag av folk som har opplevd det samme, dessverre..

Monica

22.08.2017 kl. 08:32
Synes du gjorde lurt i å slutte der, hørtes stressende ut. Vanskelig å aldri vite om man har jobb 6 mnd fram i tid. Finn noe nytt - du virker som en dyktig kar!

André Askeland

22.08.2017 kl. 17:20
Monica: Jeg tror du har rett..! Dessverre.. Takk for støtte!

Janne

23.08.2017 kl. 11:15
Skjønner din frustrasjon når kvantitet skal gå foran kvalitet på arbeidet du leverer. Når det i tillegg medfører overvåkning og usikre fremtidsutsikter i jobben - det er ikke greit!.

André Askeland

23.08.2017 kl. 14:55
Janne: Nei, det kjennes absolutt ikke greit.. Godt å se at folk er enige :D

Morten

25.08.2017 kl. 12:32
Har begynt å følge deg og synes du opplever mye vanskelig. Greit å lese svar fra advokaten, da skjønner man liksom litt mer. Spent på neste innlegg!

André Askeland

25.08.2017 kl. 15:25
Morten: Koselig at du leser Morten, det liker jeg :) Håper du får noe nytte av det du leser! Ha en strålende helg :)

Emilie

25.08.2017 kl. 16:26
Kjenner meg igjen her for å si det sånn! I løpet av min tid som arbeidstaker har jeg funnet ut at man burde opparbeide seg en viss peiling på lover og regler, og at en telefon til Arbeidstilsynet i mange tilfeller kan være smart. Har fått gode svar på hva som er lov eller ikke der når jeg har vært usikker. Jeg vil si du gjorde lurt i å si opp, man blir jo syk av å jobbe i en sånn situasjon..

Mvh din tidligere co-worker ✌🏼

André Askeland

25.08.2017 kl. 22:07
Emilie: Hey, Emilie jo! ^^ Ja det er det lite tvil om..! Heldigvis flere som kan hjelpe - man må bare "vite om det", og når det kan være lurt å sjekke med de! Ja det er nettopp det - og en syk arbeider, er heller ingen god arbeider..!

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 28 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits