"André - Du ble lurt!" - Advokaten svarer

  • 24.08.2017 kl. 15:02

Så fikk jeg svar fra advokatene igjen - Og dommen var enkel. Jeg har blitt lurt - og burde ha gjort noe med det før jeg slutta i jobben! 

*Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia. En fagforening, som er her for å ta vare på nettopp sånne som meg. Og enda viktigere. Sånne som deg.
 

Du husker kanskje jeg skrev innlegget der jeg skrev om at jeg jobbet på forlenget prøvetid? Hvis ikke kan du lese det HER!

Casen var jo enkel - Først ville de at jeg skulle forlenge prøveperioden med 1 mnd via bemanningsbyrået, og etterpå ville de bare gi meg kontrakt for 6 mnd av gangen. Det hører også med til historien at den kontrakten kun gjaldt 60% stilling. Dette kostet meg mye penger i en periode på ca 4 uker. 

Vel - Som vanlig tok advokatene i Negotia en titt på innlegget mitt og kom med en kommentar. Jeg visste jo at jobben kanskje behandlet meg litt ugreit, men jeg hadde aldri forventet et så direkte svar fra advokaten som jeg faktisk fikk..! Svaret følger under.

Hei Andre,

Dette hørtes ikke helt bra ut. Det ser ut som arbeidsgiveren din har lurt deg litt her. Jeg forstår godt at du ikke syntes det ble holdbart å jobbe under et slikt press.

Av det du nevner er det to ting jeg reagerer som ikke er helt etter regelboka. Det ene er at arbeidsgiveren utvider den avtalte prøvetiden din. Det andre er at han ansetter deg midlertidig uten grunnlag for det.

Generelt kan jeg si at det skal en del til for at arbeidsgiver alene kan utvide en avtalt prøvetid.
I prøvetiden er du faktisk fast ansatt, men med et litt "svakere" oppsigelsesvern . Etter prøvetiden har du vanlig oppsigelsesvern.
Du var altså fast ansatt, men ble likevel "lurt inn" i en midlertidig kontrakt.

Etter loven skal man som hovedregel ansettes fast, og det er kun unntaksvis at midlertidige kontrakter kan benyttes på visse vilkår. I ditt tilfelle kan det derfor virke som din arbeidsgiver har prøvd å unngå oppsigelsesbestemmelsene i loven.
Dessverre førte dette til at du sa opp stillingen din selv. Jeg vil til neste gang anbefale deg å ta kontakt med Negotia sin forhandlingsavdeling for å få råd og hjelp til hvordan du skal takle en slik situasjon før du eventuelt går til det skritt å si opp jobben selv.


Uansett, lykke til i neste jobb!

Mvh
Selma Smeby Lium
Advokat - Negotia

 

Det som virkelig suger

Det som kanskje er mer trist enn noe annet, er at man som arbeidstaker ikke kan ha full tiltro til at det som kommer fra toppen stemmer. Som en vanlig arbeidskar har jeg lite peiling på lover og regler. Noen ting kan føles merkelig og rart, men aldri i verden vil man tro at reglene brytes. Det er sinnsykt leit å vite at man som ansatt må følge med på dette selv, til enhver tid, for ikke å bli lurt. 

Det burde jo ikke være slik at alle må ha en advokat for å være sikker på at man blir behandlet rett..!

Men så viser det seg jo at det kanskje ikke er så dumt å ha noen å lufte med uansett.. Så mye dritt som kunne vært unngått. En rask telefon kunne kanskje endret på alt i min situasjon. Og kanskje viktigere, endret situasjonen for alle andre også. Og jeg begynner å få en idé om hvordan jeg kan unngå nettopp dette i fremtidige jobber! 

Neste innlegg

Akk og akk.. Ja - Du må ikke tro et eneste sekund at jeg har delt alt jeg har på hjertet! Jeg har også vært utsatt for å bli herjet med mtp arbeidstider. Plutselig var det 60%, og plutselig var det kveldsskift. Helt uten videre. Du kan jo TRO at jeg har et innlegg klart til deg - om nettopp det! Og kanskje lurer det et gjesteinnlegg rundt en nær sving?

Har du din egen historie, som du gjerne vil dele, eller gjerne skulle hatt hjelp til? Da hører jeg veldig gjerne fra deg! Enten i kommentarfeltet her, eller via mail på jobbog.blogg@yahoo.com!!

Så det er bare å henge på :D I og med at jeg har gjort feilene - kan du slippe ved å lære av dem =) Det er jo litt koselig på et vis! 

Som alltid snakkes vi på mandag! 

Hei så lenge!!! 

4 Kommentarer

Dina

25.08.2017 kl. 09:46
(^.^)

André Askeland

25.08.2017 kl. 15:26
Dina: :D

Monica

25.08.2017 kl. 11:12
Herregud så mye styr.. Jeg er glad jeg forsikret jobben min tidlig. Nå tar jeg bare en telefon om jeg lurer på noe!

André Askeland

25.08.2017 kl. 15:26
Monica: Ja - Det kan jo fort vise seg å være ganske lurt :P Tenkt mye på akkurat det der, både når jeg leser kommentarer her, og når jeg skriver/ får svar fra advokatene. Syns det er litt sjokkerende at det er så mye rart i arbeidslivet..!

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 28 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits