Kan de bare endre arbeidstiden min? - Advokaten svarer!

  • 31.08.2017 kl. 20:32

Jeg blødde penger, og jobbet håpløse tider.. Var det lov, det de gjorde? Advokaten har svart meg på ny!

*Denne bloggen er et samarbeid med Negotia - En fagorganisasjon for privat sektor! 

Så viser det seg at denne gangen, er det begrenset hvor mye jeg kan skrike og grine. Arbeidskontrakten skrev jeg under på, og det må jeg stå for. Hørt det før? 

LES OGSÅ "Ville du jobbet uten lønn?" og "Ville du jobbet uten lønn? Advokaten svarer"

Det er noe med meg og det å skrive under på kontrakter ass. Har litt å gå på der. I følge advokat Einar har jobben full rett til å endre både arbeidstid og arbeidsmengde, men det må gis beskjed i forkant, og lages en arbeidsplan, samtidig som det må stå noe om dette i kontrakten. Men altså.. Arbeidsplan? Hva fa.... Det har jeg da aldri hørt om før. Burde jeg det? Er det normalt? Er det noe en ung arbeidstaker skal sitte og vite? Det er så lett å skjønne det når det kommer fra de som kan det, men det er så forbanna håpløst når man ikke har peiling på forhånd. 

Jeg ble jo først ansatt med tanke på full stilling, 8-16. Så skulle det plutselig være kveldstid, og 60%.. Det føltes jo ikke heeeelt greit. Enkelte kvelder satt jeg alene hele siste timen på kontoret.. Helt. Fullstendig. Alene. 

Anyways - En ting er at man skjønner at kontrakten er noe dårlig, men en helt annen ting er jo at den som ansetter deg gjør det med vilje. Ikke nødvendigvis for å med vilje pisse i kjeften din, men for å sikre seg selv. Dessverre føler jeg det på mange måter er to alen av samme stykke. Jesus. 

Ja, ja - Hadde jeg bare hatt deg der DA Einar.. Da ville ting kanskje sett så veldig annerledes ut! 

Under følger hva Einar svarte meg, etter å ha lest innlegget mitt "Kan de bare endre arbeidstiden min?"

 

Dette var ikke hyggelig lesning, André.


Det er ingen god følelse å vente forgjeves på muligheten til å jobbe mer. Jeg skjønner godt at mindre arbeidstimer enn planlagt og dermed mindre lønn enn planlagt ble en negativ overraskelse for deg.
Når man skal finne ut hva som er avtalt mellom deg og arbeidsgiver tar man utgangspunkt i ordlyden i arbeidsavtalen. Slik jeg forstår saken sto det "60 % stilling" i kontrakten din, samt at arbeidsgiver i en bisetning uttalte: "Men det blir nok masse
jobbing altså".

Arbeidsgiver måtte ha gitt deg mer konkrete lovnader om høyere stillingsbrøk hvis du skulle kunne kreve å jobbe mer enn hva som fremgikk av kontrakten din.
Når det gjelder arbeidstidene som gjorde deg døgnvill - ukurant arbeidstid er som utgangspunkt lovlig. Det er imidlertid ikke greit hvis arbeidsgiver kun skrev "fleksibel arbeidstid" i kontrakten, men ikke utarbeidet en arbeidsplan. Hvis arbeidet skal utføres til ulike tider av døgnet, skal arbeidsgiver utforme en arbeidsplan. Dette for at arbeidstiden ikke skal komme som en overraskelse på de ansatte.

Du skriver at arbeidsmiljøet var dårlig og at det var vanskelig å si ifra. En god motgift mot dårlig arbeidsmiljø er at de ansatte organiserer seg -  for eksempel i Negotia.
Vanskelige samtaler med ledelsen går lettere når man har en fagforening i ryggen.
Ta kontakt med Negotia neste gang, vi kan hjelpe deg med saker som gjelder deg og forhold som angår alle på arbeidsplassen din.
 

Vh,
Einar Kismul
Advokat - Negotia

 

Skylden er ikke bare min, syns jeg!!! 

Okei - så jeg får bare innrømme at denne gangen var jeg nok litt rask. Men igjen vil jeg påpeke at du som sitter der og får en slik kontrakt tilbudt, ikke har så mye valg der og da. Takker du nei, mister du kanskje muligheten til jobben?? Og selv om det kanskje er dumt å skrive under på kontrakter som ikke bare er bra, nekter jeg å godta at slikt er greit, bare det "gis beskjed". Krigen mot arbeidsgivere som ansetter folk på ræva vilkår, og misbruker stillingen de har, har for min del så vidt begynt. Vi kan ikke sitte på rumpa og tillate slike ting, uten å si i fra. 

Her må også de som ansetter ta ansvar. Spille rent. Hjelpe til. 

Det vil de få mye igjen for. 


Neste innlegg

På mandag kan det se ut som det blir et aldri så lite gjesteinnlegg på bloggen her, av en jeg har snakket litt med, som har vært borti svært mye rart i sitt yrkesliv. Det vil jeg oppfordre deg til å få med deg :D Mandag der, altså. 

Til neste gang - Jeg ønsker deg en forrykende helg, og en fantastisk fredag! Og husk.. Sitter du med følelsen av at du blir kødda med på jobb, finnes det folk som kan hjelpe. Som er på ditt lag. Det er kanskje greit å huske! 

God helg, a! 

2 Kommentarer

Jobbmann

01.09.2017 kl. 09:49
Hei. Smart blogg! Jeg fikk ikke kontrakt i en salgsjobb jeg hadde. Hadde god tone med sjefen, men plutselig fikk jeg beskjed om at jeg ikke solgte godt nok og fikk en sjanse til. Under press klarte jeg i hvert fall ikke budsjett og fikk beskjed om å finne noe annet. Gikk på dagen. Fikk ingen attest heller - er det lov?

André Askeland

01.09.2017 kl. 13:41
Jobbmann: Som A-K skrev i sin kommentar over, er det jo vanlig i sånne jobber da.. Opplevd akkurat det samme selv! Kanskje jeg skal skrive et innlegg om det, og dele deres historie med advokatene - Så kan vi få et ordentlig svar tilbake! :D Følg med fremover!

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 28 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits