Lesernes verste historier har blitt lest, og - Advokaten svarer

  • 06.09.2017 kl. 23:03

Haha - Vi har jo blitt lurt igjen!!! Ah, jeg gir opp...!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I forrige innlegg delte jeg noen historier som var kommet inn fra leserne. Advokatfullmektig i Negotia, Kristoffer, har sett på de og kommet med sitt svar

*Denne bloggen er et samarbeid med Negotia, en fagforening i privat sektor. De er her for sånne som meg, og enda viktigere, sånne som deg!

En ting som gikk igjen i de historiene jeg delte, var enten advarsel på vaklende grunnlag, eller oppsigelse uten i det hele tatt å ha fått advarsel.. Jeg har vært på the recieving end av det selv, og skjønte ganske fort når svaret kom fra Kristoffer at dette var ganske ille! Selv om han formulerer seg ganske nøkternt, og er nødt til det i ly av sitt embete, tråkker han ganske hardt på gassen likevel! Og jeg digger det!! 

Kristoffer leverer!! 

Har du enda ikke lest det forrige innlegget, hvor jeg delte lesernes historier, kan du lese det under denne posten, eller ved å klikke HER

Nok pissprek; Let´s have it! Her er svaret jeg fikk! 
 

Advokatfullmektig Kristoffer svarer

Hei dere,

Heldigvis blir de fleste spart for opplevelser slik den Anne-M hadde. Men det skjer mer interessant i norsk arbeidsliv enn man kanskje skulle tro.
Teknisk sett var ikke dette en oppsigelse en gang. Arbeidsmiljøloven stiller nemlig formelle krav til hvordan en oppsigelse skal gis for at oppsigelsestiden skal begynne å løpe.

Advarsler derimot, sier loven ingenting om. En advarsel kan gis for å forsøke å få en arbeidstaker til å endre atferd, eller for å legge
grunnlaget for en oppsigelse. Arbeidsgiver bestemmer selv om det skal gis advarsel eller ikke. Dette er en del av
arbeidsgivers styringsrett.

Arbeidstaker trenger likevel ikke skrive under på innholdet i advarselen dersom han eller hun ikke er enig i det som står der. Dersom man ikke kjenner seg igjen, er det lurt å signere på at advarselen er mottatt men bestrides.

En advarsel kan få betydning for en senere stillingsvernssak. Arbeidsgiver bestemmer som kjent hvem som skal ansettes og hvem som skal bli oppsagt. Dette er også en del av det som kalles arbeidsgivers styringsrett.

Styringsretten til arbeidsgiver er imidlertid ikke ubegrenset. Den begrenses blant annet av arbeidsmiljøloven § 15-7, som stiller krav om at en oppsigelse må være saklig begrunnet. En skriftlig advarsel vil fungere som bevismateriale dersom en domstol senere skal ta stilling til
om en oppsigelse var rettmessig eller ikke.

Dersom du opplever at en advarsel bygger på et uriktig faktisk grunnlag er det derfor viktig at du får dokumentert dette. Mottar du en advarsel, eller lurer på om noe ligger innenfor eller utenfor arbeidsgivers styringsrett kan du kontakte Negotias forhandlingsavdeling. Da får du råd om hvordan du bør håndtere slike situasjoner, og juridisk bistand skulle du behøve det.


Mvh,
Kristoffer Lien Heitmann
Advokatfullmektig - Negotia

There you have it

Hvis du er i tvil om advarselen du har fått i det hele tatt er gyldig, kan kanskje dette svaret være en god indikasjon på at den ikke nødvendigvis er det. Jeg er forbanna redd for at veldig mange sjefer der ute ikke følger reglene, nettopp fordi de ikke kjenner til de. Det er ikke bra. I. Det. Hele. Tatt. 

Det er på tide å reise seg mot urettferdig behandling og si i fra. Hvem er det det går hardest utover? Deg eller arbeidsgiver? Nettopp. Deg. 100 av 100 ganger. Jækla ålreit å høre fra deg Kristoffer! Takk for et fantastisk oppklarende svar! 


Neste innlegg

Til uka kommer det en ny historie, og en ny utfordring. Jeg må bare finne ut hvilken av de mange mange historiene jeg har å dele det blir denne gangen. En ting kan jeg derimot røpe - neste innlegg smeller det. Smeller! 

Til´ then - Au revoir, og en riktig god helg til deg og dine!!! 

-xoxo

2 Kommentarer

Hanna T.

07.09.2017 kl. 12:09
Hm...tror jeg også har fått en ugyldig advarsel! FML

André Askeland

08.09.2017 kl. 16:22
Hanna T.: Sykt kjedelig å høre Hanna! Les svaret fra advokaten nøye - kanskje det kan hjelpe deg på noe vis?

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 28 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits