hits

Tenkt å skaffe deg jobb? Da burde du lese dette!! Nøye!

  • 13.10.2017 kl. 00:33

Jeg har vært medlem av Negotia i ca akkurat mer eller mindre rundt et par dager - og det har allerede gitt avkastning! 

Jeg har fått mye tips om jobbsøking opp gjennom årene - men de tipsene jeg nå har fått, er blant de beste jeg har vært borti! Og gjett hva? De skal jeg dele med DEG! NÅ!

*Denne bloggen er et samarbeid meed Negotia - en fagforening i privar sektor. 

Okei - som du kanskje fikk med deg i sist innlegg, dersom du leste det (og det gjorde du vel??), så har jeg nettopp meldt meg inn i Negotia. Har du enda ikke fått tittet på det - les det HER før du går videre =)  

Saken er slik, at jeg er dritt lei av å bli lurt og tråkka på, og nå vil ha noen i ryggen jeg kan vende meg til når jeg trenger det. Så jeg spurte i et åpent innlegg om Negotia kunne hjelpe meg med hva som er viktig å tenke på når man skal søke jobb, og hvordan man får den best mulige starten på et nytt arbeidsforhold. Men viktigst - hvordan kan jeg skille meg ut i bunken av søkere, og hva kan jeg gjøre, for å sikre best mulig, at jobben blir min?! 

Negotia svarte at de selvsagt ville hjelpe, og at jeg burde snakke litt med en fantastisk dame de samarbeider med som heter Anne Røren Andreassen. Hun driver siden jegfikkjobben.no 

Hun hadde lest innlegget mitt, og kom med et fantastisk svar!! Anne - Take it away! Og du som leser - Hold deg fast!

Hei André!


Jeg har lest innlegget ditt og jeg vil gjerne gi deg noen tips og råd på veien til drømmejobben din!
Jeg har svart belte i rekruttering, vært involvert i over 2000 ansettelser og har 25 års erfaring, så jeg tror jeg skal kunne gi deg noen gode råd på veien!
Ser at du har tidligere har hatt noen litt leie erfaringer i arbeidslivet, og det er jo dessverre ikke uvanlig. Men med en spisset CV, godt søknadsbrev og det å forberede seg godt før intervju er du langt på vei. Les deg godt opp på jobben - ikke bruk samme cv og brev til hver jobb - her må du spisse! 

3 tips for å få deg i gang!

1. Det aller viktigste er å gå gjennom din cv for å sørge for at den gir et godt bilde av deg.
Hvordan skal du få satt ord på din kompetanse og de personlige egenskapene du har? Tenk på hva du har jobbet med og hvilke resultater du kan vise til. Hva har du lært i hver jobb - og er dette verdifull erfaring som kan komme godt med i jobben du søker på? De aller fleste arbeidsgivere leser cv først, så det er viktig at den viser din kompetanse. Du må ikke innfri alle krav i ny stilling, men du bør kunne innfri minimumskravene.


2. Mitt andre tips er at du i søknadsbrevet skriver om hvorfor du ønsker å jobbe i bedriften. De fleste skriver om seg selv, men søknaden handler ikke om deg, men hvorfor du ønsker å jobbe der samt hvilken erfaring du har som bedriften trenger. Tenk på hvem du skriver til - kanskje kan du sjekke ut bakgrunnen til vedkommende på LinkedIn. Lurt å lage en god LinkedIn-profil også forresten!

3. Hvordan skal du briljere på et intervju? Les deg godt opp om bedriften før du drar på intervjuet. Det er nok ikke så lurt å snakke nedsettende om tidligere arbeidsgivere, fokuser på hva du har gjort som er viktig erfaring å ha i ny jobb. Husk at et intervju er toveis. Du må sjekke ut om dette er stedet du vil jobbe. Kanskje kan du få snakke med en som blir din nye kollega før du sier ja? Når det gjelder referanser holder det med 2-3 personer som kjenner deg godt og som kan gi et godt og riktig bilde av deg. Det kan være personer du har jobbet med tidligere - det behøver ikke være nåværende leder.

Lurt å informere dine referanser om hvilken jobb du søker på, hva bedriften ser etter i en ny medarbeider og spørre om din referanse kan anbefale deg som en god kandidat.
 

Som du skriver er det mange søkere til utlyste stillinger for tiden - da er det ekstra viktig med godt forarbeid André! Jeg hjelper deg gjerne med både søknad og CV, bare ta kontakt. Kanskje trenger du en fin mal for cv og søknadsbrev - det får du av meg vet du!
Vil også at du tenker på LinkedIn-profilen din. Denne er meget viktig i dagens samfunn - det er ditt digitale visittkort som alle kan se! Men først må du fokusere på at du har en bra cv, så kan du bruke teksten derfra når du beskriver hver jobb på LinkedIn. Der er det også veldig viktig å ha med bilde!

Hører gjerne fra deg, André og ønsker deg lykke til!
 

Med optimistisk hilsen fra Anne

 

Som om ikke det var nok! 

Og selv om Negotia denne gangen sendte meg videre til Anne, som de jobber tett med, var de raske på å minne meg på at når jobben faktisk er min - ser de gjerne over kontrakten, bare for å sjekke at alt ser bra ut.. Er det digg eller? Da trenger jeg faktisk ikke være bekymret for om jeg blir rundlurt!! 


Skjønner du eller?

Gode ideer er ikke bedre enn gjennomføringskraften som ligger i de. Det er jo nettopp derfor det kjennes som en voldsom trygghet å ha noen i ryggen med ordentlig erfaring.. Dokumentert erfaring. Som vet hva som skal til. Som garanterer at det blir gjort så bra det overhodet er mulig. 

For en glede det er å endelig føle at man får litt drahjelp. At man ikke må gjøre alt selv. At man ikke står alene mot verden. For en gang skyld er det verden med meg!

Endelig kjenne på at man blir fylt på av andre. At man ikke hele tiden må tråkke stien selv - vite at man kan slappe av og konsentrere seg om arbeidsoppgavene, og ikke alle fallgruvene som potensielt ligger der. 

Det tok ikke mange timene fra jeg meldte meg inn til jeg kunne begynne å høste fruktene av det! 

Det her var kanskje ikke så dumt. Vi får se hva mer de har på lager. 

Jeg er klar!

5 Kommentarer

liseiselin

13.10.2017 kl. 01:34
Lykke til!!:)

Lise Thomassn

13.10.2017 kl. 14:05
Veldig god tips til jobbsøking! Og til å sjekke arbeidskontrakten nøye. Bra skrevet!

André Askeland

13.10.2017 kl. 19:14
Lise Thomassn: Takk for det, mamma :D <3

Sofia K.

13.10.2017 kl. 14:27
Smart! Spesielt det at intervjuet er toveis :)) Det hadde jeg ikke tenkt på før! Bra skrevet!

André Askeland

13.10.2017 kl. 19:15
Sofia K.: Takk for det Sofia K!

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no