hits

Hun fikk sparken på SMS... Utrolig - men sant!

  • 23.10.2017 kl. 01:05

En venninne av meg fikk sparken på SMS. Jeg spurte om jeg kunne dele historien hennes, så advokatene i Negotia kunne ta en titt.

Hun sa ja - og jeg hyller det! 

Denne bloggen er et samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor

Det er noe av det sykeste jeg har hørt. Hun fortalte meg at hun hadde fått sparken via SMS, og at sjefen etter det bare unngikk å svare på meldinger. Det var ingen kontakt å få. 

Da jeg spurte henne hva som var forløpet til denne absurde oppsigelsen, fortalte hun meg at det hele kom svært overraskende på henne. Hun forstod det slik som at hun hadde en god tone med sjefen, og at alt virket ok. Men i uken før sms-en, hadde sjefen trodd hun skulle være på jobb, og glemt å ha innvilget henne ferie. Da hun da ikke kunne stille på jobb, mistenker hun at sjefen ble stilt i en litt vanskelig situasjon. En situasjon som var totalt selvforskyldt, der hun hadde gjort alt korrekt ved å melde i fra, og også fått godkjennelse på det god tid i forveien. 

Det blir selvsagt kun spekulasjoner - men dette er så vidt hun vet den eneste episoden han kan ha blitt irritert over. 


SMS

Så det som skjer er at hun får en sms hvor sjefen skriver "Beklager - men jeg tror ikke du trenger å komme på jobb fremover. Litt lite behov om dagen. Sorry! Håper det ordner seg."

Jeg mener... - Hallo??

Hvordan kan det i det hele tatt være mulig? Og i og med at sjefen er mye ute og reiser, og mellom avdelinger, var det ikke lett å få tak i han på arbeidsplassen. Hun forsøker å sende meldinger, ringe og møte opp på jobben flere ganger, uten hell. Ingen forklaring. Ingen unnskyldning - ingenting! Jobben forsvant for hennes del - over en SMS!!! Etter å ha jobbet i firmaet i halvannet år, var det ikke en gang nok høflighet og respekt til å ta det face to face. 

Jeg har skrevet om sjefer uten baller tidligere - men denne historien tar vel kaka. Forskjellen på sjef og leder kan være enorm. 

Jeg føler ikke at vi trenger et egentlig svar i fra advokatene i Negotia på hvorvidt dette er lov eller ei - der tror jeg svaret er ganske selvsagt. Spørsmålet blir heller - Hva i alle dager gjør man i en slik situasjon?? 

Hvordan kommer man i kontakt med en sjef som nekter? Hvordan snur man på situasjonen, og får noe ut av det? Hvordan stiller man seg til videre bruk av referanse osv? 

Dette er vel ikke akkurat en situasjon der man bør sitte stille i båten? Hvordan kan jeg hjelpe venninna mi? Hva bør hun gjøre?

Jeg er faktisk lettere sjokkert. 


Noe helt nytt! 

Responsen på bloggen er blitt så god, at vi har slengt opp ei litta facebook-page! Der vil det komme aktuelle saker, oppdateringer og selvsagt blogginnlegg på løpende bånd! Ta gjerne og sjekk den ut, og lik siden - selv om den er litt naken foreløpig ;) Det vil endre seg fort! 

Siden finner du HER!

Så er det bare å glede seg til Negotia får svart på dette innlegget! Det innlegget kommer som vanlig utover i uka :) I mellomtiden kan du jo kose deg med Gjensidige sin gladmelding til at jeg knuste iPhone-skjermen min i tusen biter på baderomsgulvet - kun fordi jeg hadde innboforsikring - HER

2 Kommentarer

Ingrid Kristine

31.10.2017 kl. 15:41
Jeg kan relatere til venninna di!

Jeg ble usynligjort fra jobben min i Posten, i mai i år. Jeg sa klart ifra til sjefen min om at jeg hadde en krevende eksamen som slukte alt av tid, og sendte da mail til sjefen om at jeg ikke kunne jobbe mer enn 1 dag i uka.

Det som skjedde var at jeg ikke fikk noe jobb en periode, og det var jo forsåvidt greit, da jeg måtte lese anyways. Men når jeg sendte melding om å få jobbe etter eksamen, så fikk jeg aldri noe svar.

Jeg prøvde både å ringe og sende melding, men sjefen eller nestlederen svarte meg. Jeg prøvde å få tak i kollegaer, og de fortale meg at det var en vanlig måte å "legge ansatte som ikke hadde tid til jobb, på hylla".

Jeg ble seriøst forbannet, fordi jeg i intervjuet sa at jeg ikke kunne jobbe 2-3 ganger i uka når eksamen hang over meg, men alikavell så brydde de seg ikke om det. - Og det var jo greit, det forsto jo sjefen. Men så bruker de denne metoden at de ignorerer deg når du ikke er verdig lengre, når du ikke har tid til jobb har du mistet jobben. Og man har dessverre veldig lite rettigheter når man er ringevikar, uansett hvor mye man jobber. Jeg fikk til slutt melding av sjefen, etter JEG hadde spurt om stillingen min var fjernet. Da bekreftet han etter sikkert 1 uke, at jeg hadde fått sparken før jeg visste om det.

Vi snakker 4 uker før jeg i det hele tatt hadde noen anelse om at jeg var fjernet systemet. Hvor sykt er ikke det? Jeg kunne i det minste fått vite at jeg hadde fått sparken før de bare fjernet meg fra systemet..

Så ja, helt på trynet spør du meg! Disse folka skulle hatt en i fleisen! Blir skikkelig frustrert av slike situasjoner, ugh!

André Askeland

31.10.2017 kl. 23:29
Ingrid Kristine: Det er jo helt sjukt det dere har opplevd!! Jeg er glad jeg ikke har gjort det selv, men skjønner jo av flere tilbakemeldinger at dere ikke er alene..... Det som er greit å huske på i en sånn situasjon, er at om du tenker at det ikke er lov, er det sannsynligvis ikke det. Her ville for eksempel Negotia kunne hjulpet deg på veien.
Jeg husker første gang jeg hørte om fagforening - og da tenkte jeg at "det gjelder jo ikke meg, som bare jobber deltid, og er ungdom". Det var der jeg tok feil :P Jobber man ikke fullt, betaler man ikke i nærheten av fullpris i sånne medlemskaper heller! Verdt å sjekke ut?

Men uansett vilt å høre hva noen arbeidsgivere får seg til å gjøre.. Da er det godt at noen sier i fra. Kanskje det blir bedre for nestemann..? Uansett - takk for meldingen din Ingrid Kristine! Aldri gi deg - kjemp mot systemet :)

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no