hits

Sparken på SMS? Advokatfullmektig, Kristoffer, SVARER!

  • 27.10.2017 kl. 02:43

HAH!

Det er ikke det at jeg egentlig føler at dette innlegger er så nødvendig. Jeg visste... Herlighet - DU visste - at å gi noen sparken på SMS ikke er ok! 

Men - Er det ikke deilig forfriskende deilig når noen med autoritet, integritet og peiling forteller deg at du har rett? 

* Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor

Har du ikke lest innlegget "Hun fikk sparken på sms... Utrolig - men sant!" - kan du lese det HER!! (Det er ikke uten grunn at det er vårt mest leste innlegg noensinne!!)

Vet du - Jeg lar bare advokatfullmektig Kristoffer svare - så kan vi konkludere etterpå! Enig? Bra.

Hei André

Det er lov å sende folk SMS og fortelle dem at de ikke trenger å komme på jobb mer - men det betyr ikke at man da har sagt dem opp.

Arbeidsmiljøloven stiller nemlig formelle krav til hva som kan anses for å være en oppsigelse.

En oppsigelse må være skriftlig, og enten leveres til arbeidstaker personlig eller sendes med posten som rekommandert sending. Oppsigelsen anses for å være skjedd når den er kommet frem til arbeidstaker.

Dersom man mottar oppsigelse betyr ikke det at man må gå på dagen. I arbeidsavtalen skal det stå hvor lang oppsigelsestid arbeidstaker har krav på. Dersom det ikke står noe der gjelder arbeidsmiljølovens minstefrist på én måned.

Oppsigelsestiden begynner å løpe fra den første dagen i måneden etter at oppsigelsen fant sted. Derfor er det viktig å notere seg tidspunktet den ble mottatt.

Venninnen din kunne i dette tilfellet møtt opp på jobb neste dag som vanlig og meldt seg til tjeneste. Hun ville hatt rett til å arbeide og hatt krav på lønn. Hadde hun vært organisert og hatt en tillitsvalgt i bedriften ville dette ha vært et naturlig tidspunkt å be om hjelp på.

Dersom relasjonen med arbeidsgiver er vanskelig er det kanskje lurt ikke å føre opp akkurat denne personen som referanse når man skal søke andre jobber. Men man vil ha krav på at arbeidsgiver skriver en attest der det fremgår at man har jobbet der, hvor lenge og hva arbeidet har bestått i. Her kan man vise til arbeidsmiljølovens § 15-15.

Håper det løser seg.

Mvh
Kristoffer Lien Heitmann
Advokatfullmektig - Negotia

 

Genistreken

Jeg skjønte lenge før svaret kom, hva som kom til å skje. Og jeg visste hva som virkelig kom til å hjelpe. 

Så jeg vervet henne like gjerne inn i Negotia ;) 

Og vet du - nå har hun ikke bare denne mailen å referere til, men hele Negotias´ arsenal av advokater, rådgivere, spesialister og medlemsfordeler å dra nytte av! Hun er nå bedre skodd enn de fleste der ute. 

Så kjære deg - ikke vær redd. Dette løser seg. 

Det er ikke lenger du som sliter. 

Det er de. Nå er det oss mot de. 

Og som som meg, og alle andre medlemmer i Negotia, kan du endelig sove trygt. Vel vitende om at they got your back. Med en fagforening i ryggen, har du dekning fra alle kanter når det blåser. 

OG - det skader jo aldri å få et gavekort på GoGift på 300NOK for innsatsen av å verve noen ;) 


Facebook

Har du fortsatt ikke fulgt den splitter nye Facebook-siden vår?? Nei? Da syns jeg du skal ta å gjøre det ganske så umiddelbart! :D Det gjør du HER

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no