hits

Hva gjør jeg når tenna faller ut på studentbudsjett????

  • 30.10.2017 kl. 00:43

Som om jeg ikke hater tannlegen nok i utgangspunktet - så skal jeg i tillegg blakke meg på artighetene? Nå er det litt krise.. 

Vi har vel alle vært der.. Det er ekko på lønnskontoen og utgiftene står i kø. Så kommer innkallelsen til tannlegen. Selv om det er en av de utgiftene som er viktigst å prioritere - sånn egentlig - er det også blant de som er lettest å vente med. 

*Denne bloggen er et samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor

Og når man lever på studentbudsjett - er det enda lettere og dytte på det. Og nå faller tenna ut én etter én her. Jeg er blitt redusert til en youghurt-etende, tannløs type som ikke tør å smile på bilder lenger. Det lille som sitter igjen av tenner er så vidt nok til å få tygget drøv på gårsdagens spaghetti. 

Men det er jo ikke så rart at man ikke hopper rundt, plystrende av glede, hver gang man skal til tannlegen. Ikke bare koster det skjorta - du skal i tillegg legge deg på rygg for en hvitkledd satan som med oppspilte øyne pirker seg gjennom tenna dine, én etter én, i jakt på noe å trekke, knuse, borre eller stikke i. Men det er jo godt å se at også blendahvite smådjevler har en jobb å gå til!
 

Men fra spøk til alvor

Når er sist du var hos tannlegen? Når er neste gang du planlegger et besøk til djevelen i hvit frakk, som jo egentlig bare ønsker å hjelpe deg? 

Bilde fra: funnyjunky.com
Bilde fra: funnyjunky.com

Jeg for min del kunne trengt en tur dit - men jeg har rett og slett ikke råd! Selv om jobbsøkingen har gitt avkastning, og jeg har skaffet meg en deltidsjobb - er tannlege så sinnsykt dyrt, og det renner inn med regninger. På mange måter er det sånn at jeg faktisk må prioritere mat på bordet. Problemene oppstår jo etterhvert når jeg ikke får spist mat da. Lite vits med mat når man ikke kan tygge. Det er liksom ikke så digg å svelge tacolefsa rett ned uten å tygge den først. HAHA. Som om jeg har råd til taco. 

Men the struggle is real. 

REAL - I say. 

Og igjen er gode råd dyre, men mottas med et hjertens takk! Hvis noen har noen tips å gi da - så klart. 

Det tok 28 år før jeg skulle si ordene "Nå må jeg komme meg til tannlegen". Det tok meg akkurat like lang tid å mene det. 

Jeg spør igjen. Når er sist du var hos tannlegen? Når tenker du deg at du skal få det til neste gang? Eller må du utsette og utsette, mens den fremtidige regningen bare blir høyere og høyere?

Hmm. Ja. Vi høres. 

4 Kommentarer

Thea

01.11.2017 kl. 15:51
Jeg var faktisk hos tannlegen i forrige uke. Det etter å ha vært sporadisk hos tannlegen i løpet av de siste 4 årene bare for å få lagt inn midlertidige fyllinger i tenner som egentlig må rotfylles.

Etter mange år med tannlegeskrekk og dårlig munnhygiene så må jeg ut med 25 000kr for å fikse alt. Heldigvis så fant jeg en snill og forståelsesfull tannlege som har gitt meg rabatter og sagt at jeg kan betale i mitt eget tempo om det blir krise.

Det måtte tre dager med ekstremt tannverk og ingen mat og søvn til, før jeg turte å gå til tannlegen. Jeg må også innrømme at økonomi hadde litt med det å gjøre også. Jeg har alltid slitt i arbeidslivet av mange personlige grunner. Og har aldri greid å tjene mer enn at det går rundt hver måned. Måtte til slutt be om økonomisk hjelp fra en slektning for å kunne gå til tannlegen.

Jeg skal aldri la det gå så langt igjen som det har gjort. Jeg unner ingen å slite så mye med tennene og smerter som jeg har gjort.

Mitt råd er å gå jevnlig til tannlegen for sjekk uansett. Det er sure penger når et hull må rotfylles når det kunne ha vært reddet til en tredjedel av prisen. Og ikke minst puss tenna og bruk tanntråd eller stikkere hver dag. Det finnes tannleger som er forståelsesfulle ovenfor oss med dårlig råd. Jeg fant min etter å ha spurt på Facebook om noen anbefalte en tannlege.

André Askeland

02.11.2017 kl. 16:52
Thea: Ikke sant... Det er i grunn akkurat samme situasjon som jeg er i :P Gruer meg bare for å stikke innom - for vet at det ikke blir billig! Men som du sier - er nok lurt å gjøre det FØR det baller på seg enda mer.. :/ Synd ikke tannlege er støttet av staten, som vanlig folkehelse. Det ville nok spart mange for ubehagelige overraskelser.

Men nå er tenna på stell, og alt bra? Da burde du få med deg neste innlegg! :D

Tina

25.11.2017 kl. 18:13
Jeg har vært pliktoppfyllende og gått til årlig kontroll fordi jeg er livredd store hull. Så nå er det nesten ett år siden sist, så det er jo ikke verst! Men i år har jeg vært arbeidsledig mesteparten av året, så neste tannlegetime som jeg nettopp fikk inkallelse til, blir avlyst. Jeg har ikke råd til en liten kontroll, engang. 1000 kroner... 🙈

André Askeland

27.11.2017 kl. 02:19
Tina: Trust me - det er dyrere å vente..! Jeg ligger langt bak - og gruuuer meg til neste kontroll :( Men på ett år er det begrenset hvor mye skade som kan ha skjedd da :) Jeg heier på deg, og håper du slipper unna med skrekken når du først drar tilbake, hehe :D

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no