hits

Kollegaen min fikk MER lønn enn meg....??

  • 06.11.2017 kl. 01:18

Etter noen år i samme avdeling, fant jeg ut ved en tilfeldighet at kollegaen min tjente vesentlig bedre enn meg..! 

Se for deg følgende; Dere har samme stillingstittel, samme arbeidstider, samme arbeidsoppgaver og samme ansvarsområde. Så finner du ut etter nesten to år som kollegaer, at han har stikki av med nesten 60.000,- mer enn deg i året!!!! - Hva sier man til det da?

*Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor

Jeg vet ikke om du noensinne har vært i lignende situasjon, eller om jeg i det hele tatt har rett til å klage på det - men jeg skal fortelle deg at det føltes forbannet urettferdig når jeg fant ut av det. Og skal jeg fortelle deg en liten hemmelighet, som får bli mellom oss to? - Jeg leverte ganske mye bedre resultater enn han også. Likevel tjente han omtrent 5 000,- mer enn meg. Hver. Eneste. Måned. 

Og da føler jeg meg nødt til å stille spørsmålet - Hvordan i alle verdens dager gikk det til??

Faktisk - ja, faktisk, så hadde jeg til og med lenger ansiennitet..! Jeg kan egentlig ikke se for meg noe annet enn at han må ha klart å diskutere noe frem under kontraktsforhandlingene ved tiltredelse?? Men igjen - jeg følte aldri at det var et tema når jeg ble ansatt. Da var det et kontraktsforslag, som jeg føler man ikke helt kan krangle på? Du kan jo bare ikke være han typen som begynner å stille krav til høyere lønn, før du har fått jobben??

Men hvordan skal man egentlig stille seg til det når man starter i en ny jobb? Nå har jeg flere svært lovende intervjuer på gang fremover - og jeg gleder meg, og håper virkelig at jeg snart lander drømmejobben - men jeg er da ikke interessert i å bli lurt inn i en dårligere deal, enn jeg kanskje kan få til?? 

Hva er liksom den korrekte måten å gå frem på? Enten det er i intervjuet, eller ved kontraktsignering? Hvordan kan jeg eventuelt be om å få diskutere lønna med sjefen, når jeg har jobbet en stund? Jeg kjenner at jeg ikke er redd for å spørre - jeg vil bare gjøre det på rett måte. Unngå å være han typen. Han liker jeg ikke helt. 

Hmm... Forvirra type - med for mange tanker i hodet..

Når er sist du var i lønnsforhandlinger? 

Vinnerne er trukket!!

Uansett!!! Halloween-konkurransen vi kjørte på bloggen forrige uke ble en slager - og tre heldige vinnere stakk av med hvert sitt relativt fete aktivitetsarmbånd fra MovNow :D Vi gratulerer så mye!!!! 

Og som alltid - stay tuned - ila uka kommer svaret fra de dyktige advokatene i Negotia - og forhåpentligvis har de også denne gangen noen gode tips og råd, og kanskje blir det bedre lønn på oss alle sammen fremover :D Følg med videre for fortsettelsen - og husk å like jobbog.blogg på facebook, HER, så går du aldri glipp av et innlegg igjen =) 

7 Kommentarer

Poopybuthole

06.11.2017 kl. 15:55
Ikke helt imponert over innlegget, da jeg sitter i en slik situasjon.

André Askeland

06.11.2017 kl. 19:08
Poopybuthole: Hehe - at du tjener mer enn en kollega, eller at du er i lønnsforhandlinger? :) Hva føler du mangler? Noe jeg kan ta med i svaret som kommer ila uka, tro? :) Hører gjerne fra deg!

07.11.2017 kl. 08:43
Hvem av dere kan visse til resultater

Lønn bør betales etter resultat / leveringsevne

Lik lønn for likt arbeid er veldig feil

Det er forskjell i jobb utførelser så lønn burde betalet etter resultater

Det er min mening

Hekrhe

08.11.2017 kl. 21:51
Det blir feil å vise til resultater da ikke alle stillinger generer dette. Likestillingsloven sier; lik lønn for arbeid av lik verdi. Altså; ikke engang lik stilling så lenge det er av lik verdi. Er selv i samme situasjon, alt likt, jeg har 10 års ans, andre person har vært ett år i bedriften. Jobber ræva av meg siden april for å komme i nærheten

André Askeland

09.11.2017 kl. 22:10
Hekrhe: Det er veldig sant! - Og da bør det hvert fall ikke belønnes å levere dårligere, enig? Har du tatt det opp med din leder eller?

Hekrhe

12.11.2017 kl. 00:30
Hei. Jada, vi har hatt møter. Nå i november fikk jeg noe mer, men bare halvveis for å nå opp dit min kollega er. Fått mer å gjøre da 😂 Jobben fortsetter. Kaller inn sjef til møte der han får redegjøre for tillegget, og melder han at jobben fortsetter. Evt. Også dra inn Negotia sentralt om nødvendig. Det er bare så trist at det skal så MYE jobb og argumentering til. Virker som om de ikke vil SE forskjellen.

André Askeland

12.11.2017 kl. 19:42
Hekrhe: Ja - det er akkurat det!! Det er så TRIST at sånne ting ikke går av seg selv, og at man må krangle og argumentere.. Blir fort dårlig stemning. Tror mange også er redd for å ta det opp - men det er bra at du gjør det! OG - dra gjerne inn Negotia! I det minste høre med de hva du burde gjøre på veien videre. Så du svaret fra rådgiver Anne, i siste innlegget? sjekk jobbog.blogg.no - siste innlegget der - der er det noen gode tips til hvordan du kan gå frem :) Ønsker deg masse masse lykke til!

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no