hits

Kan sjefen nekte meg lunsjpause og toalettbesøk?????

  • 20.11.2017 kl. 02:54

Magen skriker etter mat. Energinivået stuper. Sjefen nekter deg likevel å spise lunsj. Innafor?

*Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor

Etter spørrerunden vi hadde på bloggen forrige uke, kom det også inn en historie fra en leser. En historie som gjorde meg så provosert, at jeg ville lage et eget innlegg om det. For det er dessverre sånn - at urett skjer overalt, med hvem som helst. Og dersom vi kan hjelpe her på bloggen, er det jo ingenting i hele verden som er bedre enn det?? 

Okei - historien går som følger! En arbeidsgiver nekter å gi tid til lunsj for sine ansatte. Det er et kundesenter, med ganske heftig turnusjobbing. En uke med dagvakt, en uke med kveldsvakt, en uke med nattevakt og en uke med grytidligvakt. Totalt er arbeidstiden tilsvarende 100%, med litt annen ordning nattevaktsuka. Se under for nøyaktig oversikt, om det er av interesse! 

En periode på 6 uker ser sånn her ut: 

Uke 1 - 06:15-14:15 mandag-fredag (37,5t uka MEN av og til blir dette da 40t uka på de ukene de ikke kan avvikle lunsj)

Uke 2 - 14:15-22:15 mandag-fredag. (37,5t uka MEN de får ikke avviket lunsj eller pause så de jobber 40t)

Uke 3 - 22:00-06:30 - 4 netter; natt til tirsdag, natt til onsdag, natt til torsdag og natt til fredag) - dette blir 32t MEN 34t siden de ikke får avviklet lunsj.

Uke 4 - Tirsdag: 09:15-14:15, onsdag-fredag 06:15-14:15, lørdag: 06:00-16:00. (Lørdagene får de ikke avviklet lunsj eller noen form for pause, de får heller ikke overtid. (Dette blir 37t uka men her igjen så er det ikke alltid de kan avvikle lunsj)

Uke 5 - 14:15-22:15 mandag - fredag (37,5t uka MEN de får ikke avviklet lunsj så da jobber de 40t)

Uke 6 - Samme som uke 3.

Det er mange som mener at de jobber altfor mye i en 3 skiftsordning, og at de burde hatt en friuke eller flere fridager. Vi mener å ha lest et sted at man gjennomsnittlig i en periode over 8 uker ikke jobber mer enn gjennomsnittlig 35t. 


Og ikke nok med det..!!

Sjefen ga heller ikke ekstra lønn for timene som blir brukt på arbeid, istedenfor lunsj. En halvtime om dagen virker kanskje ikke så voldsomt - men om vi summerer det opp, er det snakk om 2,5t pr uke. 10t pr mnd. Si at lønna ligger på 200,- i timen, så utgjør dette 2.000,- i måneden, eller 24.000,- i året - før skatt!! Det er 120 ubetalte arbeidstimer i løpet av året. Det er 3 uker, og en dag det. Uten lønn. 3 uker i året - uten lønn..... 

Det er en ganske heftig sum når vi legger det sammen. 

Heldigvis forteller hun meg at de nettopp har fått på plass en avtale om dette nå nylig, så de får betalt for den ekstra halvtimen etter å ha kranglet og diskutert med sjefen over en periode. Men de får ikke dette godskrevet når de har ferie - da får de betalt for vanlig 7,5 timers dager. 

Jeg leser mailen fra vår kjære leser, og føler så ekstremt på desperasjonen.. Det er ikke bare at man ikke får slappet av en halvtime midt på dagen, når man er sliten i hodet - men det er grunn til at man ikke får tatt lunsj. Det er for mye kø på telefonen. Hun forteller videre i mailen at de ofte ikke kan gå på toalettet når de må det heller, da det ikke er "tid". Køen på linja må prioriteres. Evnt må man ta med seg jobben på do. Svare på chat derfra. Telefon. Mail. 


Uholdbart av flere grunner

Alt på grunn av en arbeidsgiver, så desperat etter grønne tall på bunnlinja, at man ikke ansetter nok ansatte, til å ta unna arbeidsoppgavene på den tildelte tiden. Jeg kjenner jeg blir så forbanna - for jeg kjenner meg så utrolig godt igjen.. Jeg har opplevd akkurat det samme selv - og det er den mest effektive måten å drepe ethvert hint av arbeidsglede. For min del - virker dette helt totalt uholdbart! 

Jeg vet ikke om arbeidsmiljøloven sier noe om dette? Jeg vet ikke hva hun har krav på i denne situasjonen? Jeg vet rett og slett ikke. 

Dessverre er de nok ikke alene om dette. Jeg mistenker at dette er noe som forekommer i mange yrker, og ulike bransjer. Dårlig struktur, av dårlige ledere. 

Kjenner du noen som er i denne situasjonen? Noen som jobber mer enn avtalt, uten å få betalt? Som ikke får gå på toalettet, eller spise i løpet av en arbeidsdag? Da vil jeg høre fra deg i kommentarfeltet under! 

Det er sammen vi kan si i fra, og gjøre en forskjell. Skape endring. 

Ai, ai, ai...! 

Så får vi se, hva advokatene sier til dette,  og om det er noen løsning i sikte! :) 

Svaret får du her - på fredag - som vanlig! I mellomtiden er dette en fantastisk mulighet for deg til å like siden til jobbog.blogg på Facebook! Det gjør du ved å trykke på bildet under :D 

5 Kommentarer

Veronica

23.11.2017 kl. 08:04
Jeg var på jobbintervju i 20 min, fikk ikke fortalt noe særlig om meg selv og ble satt til lytting hos en ansatt for å «kjenne på det». Jeg vet, burde skjønt det allerede her. Jeg var nesten litt desperat etter jobb da jeg hadde vært arbeidsledig i 3 mnd og søkt x antall jobber.

Fikk lov til å komme tilbake neste dag og kjente på meg at det virket Ok å jobbe der. Avtalen var 3 dager lytting og så skulle jeg si ifra om jeg var interessert.

Dag 2 spurte jeg om en samtale da jeg ville vite vilkår, lønn, fordeler etc.

Fikk da slengt en avtale på pulten og ble bedt om å lese igjennom og underskrive under om jeg var interessert. Timelønnen var ussel og jeg ville absolutt ikke ta i mot tilbudet uansett hvor desperat jeg var. Tenkte jeg skulle prøve igjen å få tak i sjefen som aldri var til stede så jeg dukket opp på dag 3.

Denne dagen tok kaka for meg. Det nærmet seg lunsj og teamleder roper ut: «i dag blir det lunsj på pult». Sjokkert spurte jeg de ansatte om det ofte var slik og det bekreftet dem. Jeg begynte å analysere stemningen og fikk de ansatte til å åpne seg litt. Stakkars mennesker. Unge 18-20 åringer, nye i arbeidslivet = lett å lure.

Jeg ble super provosert over at de sjeldent fikk pauser, måtte spise lunsj på pulten mens de pratet med kunder. Jeg selv har jobbet i kundeservice og vet hvor verdifulle pausene er og at de virkelig trengs!

Jeg huket tak i teamleder og sa at dette overhodet ikke er greit og bryter med arbeidsmiljøloven. Teamleder var også relativt ung og ny i sin rolle og var nok ikke helt klar over dette selv. Jeg takket for meg og bad teamleder om å videreformidle kundesenterleder og at kundesenterleder kunne ringe meg om temleder ville at jeg skulle si dette selv.

Et par dager senere ringte en ydmyk kundesenterleder med unnskyldninger som at h*n stod i mellom 2 store stillinger og at de hadde ansatt en ny som skulle ta over kundesenterleder stillingen. Jeg fikk sagt det jeg mente og avsluttet samtalen med at h*n måtte love at de skulle ordne opp i dette og at det ikke skulle skje i fremtiden. Om det har skjedd vet jeg jo ikke. Håper virkelig dette!

Burde jeg ha gjort mer?

André Askeland

27.11.2017 kl. 02:21
Veronica: Hei Veronica, og takk for kommentar! :) Jeg har jo selv jobbet i den bransjen i mange år, og kjenner meg godt igjen..! Jeg tror mange unge, urutinerte ledere sliter litt med å forstå hvordan motivasjon fungerer, eller ikke fungerer :P Men her virker det jo som de faktisk har tatt litt tak i etterkant og forsøker å rydde opp! Det skal de jo ha cred for - og jeg syns du skal ta mye cred som var såpass ærlig også.

Det som trengtes var kanskje bare å høre det - men hvem vet. Kjenner du noen som er der enda, som man kan spørre? Jeg personlig syns du gjorde det riktige :) Bra jobba!

Anette

26.11.2017 kl. 01:40
Dette er dessverre veldig vanlig!

Små butikker (i store kjeder) har gjerne bare én person på jobb. Da sier det seg selv at vi ikke får lunsj- eller toalettpauser. En vanlig lørdagsvakt er 10-18, vi kan ikke spise eller forlate butikken når det er kunder tilstede og det er ikke lov til å sette seg ned. Dette merkes ekstra sterkt på kroppen på lørdager, for det er den dagen det er mest trafikk, og minst mulighet for å få i seg en matbit bak kassen eller løpe på toalettet uten at noen merker at butikken er ubemannet. Men de samme reglene gjelder selvfølgelig resten av uken også.

Selvfølgelig kan vi bryte reglene og spise når vi er sulten, sette oss ned når beina skriker og gå på toalettet når naturen kaller...Men vi vet aldri når en "mysteryshopper", utsendt fra kjedekontor eller senterledelse, kommer innom og fersker deg.

Etter å ha jobbet på flere sentre og i forskjellige kjeder i 10 år, vet jeg at dette ikke bare gjelder butikken jeg jobber i nå. Dette er et utbredt problem!

Jeg elsker jobben min; jeg selger varer jeg brenner for og jeg har fantastiske kunder som jeg gleder meg til å se hver dag! Hadde arbeidsforholdene vært bedre hadde jeg nok jobbet der til langt over pensjonsalder, men på grunn av disse forholdene ser jeg nå etter ny jobb. Et sted der jeg kan spise, tisse og sitte når kroppen min sier at jeg bør gjøre det!

André Askeland

27.11.2017 kl. 02:17
Anette: Det tilfellet hadde jeg ikke tenkt på en gang. Så klart det er veldig utbredt da ja.. Hmm - verdt å se litt på praksisen der - det er jo på ingen måte ok!

Har du snakket med arbeidsgiver om det eller? Hadde vært interessant å høre hva de sier..!

Anette

30.11.2017 kl. 14:41
André: Ja, dette blir til stadighet tatt opp med arbeidsgiver, og som butikksjef har jeg hatt muligheten til å snakke direkte med ledelsen om dette.

Slik det er nå har man to muligheter:

1. Ha minst to personer pr vakt, noe som for de fleste småbutikker er et tapsprosjekt. Årsomsetningen er rett og slett ikke høy nok til å forsvare timeforbruket, og man risikerer at butikken blir lagt ned eller at hele kjeden går konkurs.

2. Dele opp arbeidsdagen i flere, kortere vakter, slik at man (i følge arbeidsmiljøloven) ikke har rett på pauser. Problemet da er at alle ender opp med deltidsstillinger som ikke går an å leve av.

Om du, eller noen andre her, har gode forslag til hvordan dette problemet kan løses tar jeg det gjerne videre til de kjedekontorene jeg fortsatt har kontakt med!

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no