hits

Nektet lunsj og toalettbesøk - Advokaten svarer!

  • 24.11.2017 kl. 05:10

Fredag på bloggen betyr bare én ting -> Advokaten svarer! 

Og denne uken er det rådgiver i Negotia - Kathrine Fosnes Olsen som svarer vår rådville leser fra forrige uke!

*Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor! 

Har du ikke sjekket hva forrige innlegg handlet om, anbefaler jeg deg å titte på det, før du leser videre :) Innlegget finner du under ;) 

Kan sjefen nekte meg lunsjpause og toalettbesøk?????

Og ja - du kan trygt si at jeg hadde mine anelser om at det som ble skrevet om, ikke var heeeeelt greit ;) Det som var interessant, var å se hvor gærent det faktisk stod til..! Og her har Kathrine vært ganske tydelig - og sånn jeg ser det, har leseren vår en svært sterk sak. 

Det Kathrine skriver, som er verdt å bite seg merke i, er derimot at en må ha vært medlem i tre måneder, før man teknisk sett kan be om full juridisk bistand. Man kan ikke forsikre telefonen etter at man har kastet, og knust den i TVen til kompisen, fordi United tapte mot Huddersfield - MEN - alt er ikke bare svart hvitt - det er fortsatt hjelp å få! :D 

Les selv hva Kathrine svarer - så ser du selv tydelig fordelene man ville oppnådd ved å være organisert i dette tilfellet! 

Hei.

Her var det mange problemstillinger. Noen av disse kan jeg dessverre ikke gi et helt konkret svar på siden jeg ikke har fullstendig oversikt over faktum i sakene. Jeg kan imidlertid gi deg noen generelle betraktninger og håper det gir deg noen svar.


Når det gjelder arbeidstid er dette i utgangspunktet regulert i arbeidsmiljøloven. I loven fremgår det at alminnelig arbeidstid ikke må overstige 40 timer i løpet av sju dager og 9 timer i løpet av 24 timer.

For å kunne kreve kortere alminnelig arbeidstid kreves det en tariffavtale. De fleste arbeidsplasser i dag bruker 37, 5 timer i uken og 7, 5 timer per dag som alminnelig daglig arbeidstid. Minner om at arbeidstiden din skal fremgå av din arbeidsavtale, her kan dere ha avtalt kortere dager.
Jobber du hver tredje søndag har du krav på kortere arbeidstid i henhold til arbeidsmiljøloven. Har dere ikke søndagsarbeid eller har arbeid på natt vil dere nok ikke ha krav på kortere arbeidstid etter arbeidsmiljøloven. Har dere tariffavtale ved virksomheten kunne dere hatt krav på kortere arbeidstid også for skiftarbeid som ikke drives hverken om natten eller på søndag. Dette krever en helt konkret vurdering i hver enkelt sak da det må ses på belastningen av ordningen over en lengre tidsperiode.

Som medlem av Negotia kan man få bistand i slike saker.

Når det gjelder pauser er dette også regulert i arbeidsmiljøloven. Her står det at arbeidstaker skal ha minst en halv time pause dersom den daglige arbeidstiden overstiger fem og en halv time. Dersom den daglige arbeidstid er minst 8 timer skal pausene til sammen være minst en halv time. Dersom arbeidstaker ikke fritt kan forlate arbeidsplassen under pausen skal pausen regnes som en del av arbeidstiden. For at det skal være snakk om pause etter lovens forstand må den i tilstrekkelig grad ivareta arbeidstakernes behov for å hvile og spise. Slik det fremstår at dere jobber i pausen høres det ikke ut som om dere har mulighet til hverken å hvile eller å spise og pausen oppfyller derfor ikke
lovens krav og bør derfor endres.

I forhold til toalettpauser er ikke dette noe som er regulert i lov, men det fremstår som åpenbart urimelig å nekte ansatte å gå på toalettet. Har dere tariffavtale kan dere kreve å få en tillitsvalgt som kan ta opp slike saker på vegne av alle arbeidstakerne. Finner man ikke en løsning lokalt kan Negotia sentralt bidra i å løse slike konflikter.

For å kunne få tatt tak i de utfordringene dere står ovenfor vil det nok være en fordel om dere hadde fått på plass en tariffavtale som vil regulerer en del av de utfordringene du tar opp og som samtidig gir dere rett til påvirkning på hvordan dere skal ha det på arbeidsplassen. For å få på plass en tariffavtale er det viktig at så mange som mulig melder seg inn i en organisasjon som kan tilby dere tariffavtale.

Negotia har flere tariffavtaler som kan passe for dere.

Husk at de aller fleste forbund har karantenetid. Det betyr at man ikke kan melde seg inn i et forbund når man har en konflikt/sak på gang og få fulle rettigheter til juridisk hjelp med denne. Vi kan sammenligne det med en forsikring - man kan ikke forsikre huset sitt når det har begynt å brenne, forsikre bilen når den er stjålet eller forsikre reisen når den er over - du skjønner tegningen ;) Negotia har en karantene på 3 måneder før man som medlem oppnår fulle juridiske rettigheter, men denne er ikke til hinder for at vi kan kreve tariffavtale, og dermed velge tillitsvalgt, fra første dag dere melder dere inn. Tillitsvalgte kan representere dere lokalt i saker som angår dere.

Man kan i Negotia selvfølgelig ringe direkte til advokater og rådgivere og be om råd, men man får altså ikke fulle juridiske rettigheter før etter tre måneder. Ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe dere å få på plass en tariffavtale som gir klare spilleregler på arbeidsplassen.

Tariffavtalen gir deg rett til bedre betingelser enn hva lovverket generelt tilbyr.
Les om TARIFFAVTALER her: https://www.negotia.no/tariffavtaler

Så må jeg bare få si til deg, Andrè, at det er godt å se at du løfter viktige temaer på bloggen din. Vi i Negotia VET at der skjer mye rart der ute, og vi håper så mange som mulig vil se nytten av å være organisert - helst før det begynner å «brenne» !

Med vennlig hilsen
Kathrine Fosnes Olsen
*******************
Rådgiver
NEGOTIA - Et YS-forbund

Ah jeg ELSKER dette!

Hæ? Hva babler du om, spør du? Jo - nå skal du høre! Jeg elsker å kunne hjelpe dere som leser trofast, kommenterer, og følger med på denne bloggen! Det er jo nettopp dere den er til for!! Et sted hvor dere kan lufte tanker, spørsmål og caser, og la de som kan dette aller best, gi ordentlige svar. 

Tusen takk Kathrine, for et ordentlig utfyllende og bra svar! 

Jeg håper dette innlegg når hjem til de som måtte i være i lignende situasjon, og kan være til hjelp. Husk at det alltid er lov å spørre. Ta en telefon, send en mail, eller hør her via bloggen :) Kjenner du noen som burde lese denne? Del gjerne på Facebook - så når vi enda fler. 

Husk å like siden, om du ikke har gjort det allerede, og følg med videre - for et rykende ferskt innlegg på mandag! 

Håper vi sees da! I mellomtiden ønsker jeg deg en riiiiiiktig god helg - og en fantastisk Black Friday!! 

 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no