hits

Oppsagt grunnet KONKURS??!!!! Hva nå????

  • 11.12.2017 kl. 01:39

 

"Jeg ringer med din oppsigelse. Jobben din er gått konkurs"

Det var ca sånn samtalen startet. Jeg satt i kantina med trynet fullt av salatdressing og en hekto salatsøl i fanget når advokaten ringte. 

//Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor//

Høsten har vært lang og tøff, men den har båret frukter. Deltidsjobb landet, og pengeflyt inn på kontoen. Sykt kult. Så lenge det varte. Telefonen fra advokatkontoret kom som lyn i fra så klar himmel det kan bli på Sunnmøre. Jeg trodde sjappa gikk bra, og at vi endelig hadde stålkontroll på det meste. Det var visst noen mørke skyer i horisonten som ulmet. Og alle som har tilbrakt mer enn 14 minutter på vestlandet vet at klar himmel kan byttes med blytunge regnskyer på et øyeblikk her borte. 

"Det er min plikt å informere deg, som ansatt i Firma X, at foretaket er slått konkurs og at dette er å regne som din oppsigelse. NAV kan være behjelpelig med lønnsgarantidekning. Vi sender deg noen skjemaer pr post. Hva er adressen din?"

Det tok litt tid før det hadde sunket inn. Så pr i dag har jeg ikke lenger noen jobb? Hva med lønn fremover? Hva med lønna jeg skal ha utbetalt nå i desember? Halv skatt som jeg hadde gledet meg til? Hva med alt utstyret inne på jobben? Noe av det er jo mitt. Konkursbo stenges jo gjerne av, og man nektes tilgang? Jeg hadde noen personlige eiendeler stående - er de tapt? Trenger jeg å bevise at det er mitt på noen måte? Hvordan gjør jeg eventuelt det?

Jeg har ikke mottatt lønnsslipp for lønn siden jeg begynte, og nå skal jeg liksom sende inn masse greier til NAV. 

Advokaten begynte å spørre masse spørsmål rundt hva jeg har gjort, og når. Vi har jobbet veldig fleksibelt, og det er vanskelig å huske akkurat hva som er gjort når - og plutselig blir jeg livredd for å svare noe feil, som enten går utover sjefen min, eller meg....! Hva burde jeg si når jeg ikke er 100% sikker? Virker det ikke mistenkelig å si "jeg husker ikke"?.

Negotia - nå trenger jeg deres hjelp her..! Hva gjør jeg nå?

Det er krise å miste denne jobben.. Er det noe jeg kan gjøre for å dekke meg frem til jeg eventuelt får meg ny jobb? Dette har jeg virkelig ikke råd til...Husleia for desember står i fare. Det samme gjelder for januar. Og februar. Mars... Ja. Dere skjønner greia! 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no