hits

Dette bør du spørre om i jobbintervjuet!

  • 27.03.2018 kl. 23:15

Reklame | Negotia

Med klamme hender er du i ferd med å avslutte jobbintervjuet. Løper du ut, eller begynner du å stille spørsmål? 

//Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor//

Det er fort gjort å bli så stressa mot slutten av et intervju, og at du helt glemmer å stille noen spørsmål tilbake til din ny arbeidsgiver. Den siste halvtimen har du blitt grillet frem og tilbake, og du er sannsynligvis bare glad for at det hele snart er over. Det er fort gjort å tørke svette hender av på buksebenet, takke raskt for seg med et kaldt, klamt håndtrykk, og snuble ut av møterommet i lysets hastighet. 

Let´s back up a bit.

Hjernen har alltid fascinert meg. I løpet av en dag tar vi inn tusenvis av inntrykk, og sorterer, kategoriserer, lagrer og forkaster underveis. Visste du at i løpet av én dag utsettes vi for tusenvis av reklamer? Hjernen er programmert til å ta vare på de viktigste inntrykkene. Det er ikke plass til alt. Men - blant de tingene som setter seg er førsteinntrykk - og sisteinntrykk. 

Og akkurat det burde vi huske godt på, når vi skal avslutte jobbintervjuet. 

Svært ofte stiller intervjuer et siste spørsmål, som ofte lyder som følgende; "Ja - er det noe du lurer på da?"

Og her kan det vært svært lurt å benytte seg av muligheten. Dersom du stiller et par gode spørsmål til din nye arbeidsgiver her, vil de etter all sannsynlighet huske deg ekstra godt fordi de selv må bruke hodet litt. Samtidig viser du en form for interesse ikke alle andre gjør. Kanskje er det ting du kommer på umiddelbart, som dere ikke har dekket i intervjuet enda? Nå er tiden for å spørre. Følg gjerne opp ting dere har snakket om som var uklare.

Så finnes det noen helt konkrete spørsmål som kan være greie å ha i bakhodet - og som vil gjøre arbeidsgiver litt ekstra oppmerksom på deg. 


Gode spørsmål på jobbintervjuet

- Hvilke kvaliteter ser dere etter i den dere skal ansette? Forhåpentligvis har dere jo snakket litt om at nettopp du har disse kvalitetene allerede - men dersom det ikke har kommet opp enda - slå til! "Det var flott at dere sa, for da vil jeg gjerne bruke anledningen til å legge til et par ekstra ting og eksempler".

- Kan dere fortelle meg hva som gjorde at jeg ble kalt inn til dette intervjuet? Var det noe spesielt i søknaden dere la merke til, som jeg kan utdype? På denne måten setter du ekstra fokus på de positive sidene du har, som de allerede har lagt merke til, og kan bygge ytterligere opp under dem. "Det var flott at dere sa, for da vil jeg gjerne bruke anledningen til å legge til et par ekstra ting og eksempler" - hehe

- Utover det selvsagte - hva slags forventninger har dere til meg og den jobben jeg nå blir satt til å gjøre? - Ved å stille dette spørsmålet oppnår du en innsikt i hva arbeidsgiver verdsetter, og hva de ønsker å se. Dersom de ikke svarer helt konkret, utdyp gjerne med å spørre om hva de forventer ift å stille opp i høytider, ta ekstra vakter, gjøre forefallende arbeidsoppgaver, osv. "Det var flott at dere sa, for da vil jeg gjerne bruke anledningen til å legge til et par ekstra ting og eksempler" :D 

Men fra spøk til alvor - dersom du får lurt inn dette spørsmålet får du kartlagt ting de kanskje har glemt å spørre deg om i intervjuet, samtidig som du får en ganske klar oversikt over forventninger de har til deg som arbeidstaker. 

- Hva slags tiltak gjør dere for å utvikle nye, og etablerte, ansatte? De aller fleste firmaer i dag jobber på ett eller flere vis med å heve kompetansen hos de ansatte. Dette kan være interne eller eksterne kurs, programmer man kan delta på eller muligheten for å få deler av, eller hele, utdanninger finansiert. Arbeidsgivere pleier å like folk som vil heve kompetansen sin. Det betyr som regel at de gjør en bedre jobb, og er kommet for å bli værende en stund. 

Og helt til slutt, vil det alltid vært lurt å spørre om hvordan ting skjer videre. Når kan man forvente å få en tilbakemelding? Er det noe du kan gjøre for å tippe skålen i din retning? Burde du gjøre noen forberedelser inn mot mulig ansettelse, sett at du ender med å få jobben? Og når er eventuell oppstart? 

 

Med disse spørsmålene besvart fra arbeidsgiver går du en svært forutsigbar ventetid i møte, samtidig som de forhåpentligvis har fått øynene opp for deg. Du virket interessert, nysgjerrig, frempå, ikke redd for å spørre og du var fremoverlent og klar for å brette opp ermene. Sannsynligheten for at den neste praten dere har, inneholder et konkret jobbtilbud, er stor! 

Masse lykke til - og som alltid; Skulle det være noe hører jeg gjerne i fra deg enten i kommentarfeltet, eller på mail. 

Jeg ønsker alle trofaste lesere av denne bloggen en riktig god uke, og en fabelaktig påske! 

Hei så lenge :) 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no