hits

5 tips til forfremmelse

  • 11.04.2018 kl. 02:00

Reklame | Negotia

Du kan ikke kreve å bli forfremmet - men du kan gjøre det sabla vanskelig å ikke forfremme deg!

Jeg har alltid likt tanken på å bli forfremmet. Den ultimate ære når man er ansatt. Det er som om noen klasker en prislapp på deg, som er litt høyere enn den pleide å være. Du betyr liksom litt mer. Men hvordan kan du sørge for at du får denne benådelsen av ledselsen?

Her er 5 gode punkter å starte med!

Gå alltid foran med et godt eksempel

Tenk deg at du er sjef. Du er nettopp kommet hjem fra en lang, slitsom, reise for å skaffe nye kunder. Når du kommer hjem råder det anarki på kontoret. Kaffekopper stablet i høyden så de dekker til brannalarmen. Tomt for dasspapir. Fire stykker står ute og røyker i det du kommer inn. Knut har på seg hettegenser. Igjen.

Vær den personen som hjelper med å sette standaren, og går foran med et godt eksempel. Kle deg til jobben du vil ha, ikke den du har. Overhold pausetider. Vær den som avbryter kaffepraten og setter folk i gang. 

For en leder, er det utrolig deilig når man har ansatte som hjelper med å sette standaren. 

Det legges merke til. 

Kom med løsninger - ikke problemer

Igjen er du sjef. Du sitter begravet i papirarbeid, og hårfestet har flyttet seg 12cm bakover, siden du ikke har fått dekket hele vaktlista neste uke. Inn kommer noen som skal skal be om en halv dag fri for å dra på konsert. Du biter tenna sammen, så det knaker i gamle jeksler. 

Tenk om man heller hadde kommet inn med samme forespørsel, men allerede hadde dobbeltsjekket med Berit at dere kunne bytte vakt, slik at du tar igjen vakta uka etter, og hun jobber litt over og dekker ditt tomme skift? Deal. Kom i det minste med forslaget, slik at sjefen slipper å måtte fikse det for deg. Sånne ansatte får ofte det de spør om, og det ærefulle ryktet som problemløser brennmerkes inn i frontal-loben til sjefen. 

Ta ansvar

Tilby deg å hjelpe til med opplæring, oppfølging og annet forefallende. Rydd på kjøkkenet, og gjør ting før du blir spurt. En ansatt som passer litt ekstra på nye ansatte gjør for eksempel to ting for en sjef; 

- Du viser initiativ, og lederegenskaper
- Du avlaster en leder som allerede har agendaen full

En vakker dag skal det ansettes en ny mellomleder eller teamleder. Da er det veldig lett å gå til den personen som allerede har vist at de gjør oppgavene av seg selv. Det er bare enkel logikk det. 

Ta utdanninger og kurs - og hør om jobben dekker det

Å komme utdannet er som regel en fordel. Å ta videreutdanninger er et veldig tydelig signal på at du ønsker deg opp og frem. Husk at mange arbeidsgivere tilbyr tilskudd til utdanninger og kurs. Ofte internt. Dette gjør deg til en mer kunnskapsrik ansatt - og du viser at du ønsker å være i jobben videre. Det setter selvsagt firmaet pris på. 

Dersom du er medlem i Negotia, kan du faktisk søke om utdanningsstipend. Og i regi av Negotia er det en hel haug av kurs du kan ta for å bli en mer kompetent medarbeider. Sjekk Negotia.no for mer informasjon om dette. 

Be om feedback av din leder

Hvis du tenker etter hvordan en leders hverdag kan være, er det mye som skal gjøres. Rapporter, lese CV´er, budsjetter og økonomi, bestilling av varer og materiell, oppfølging av ansatte og generell drift. Det er ikke alltid så lett å få fulgt ordentlig med på hva alle ansatte driver med, og hva slags evner de har. Og det er HER du må gjøre jobben selv. Be om en prat. Fortell litt om dine ambisjoner. Spør hva du må gjøre for å stille sterkt i neste ansettelsesprosess. Be om råd på hvordan du kan forbedre det du allerede driver med. Vis initiativ. Interesse. Ambisjoner. 

Det er nemlig ikke så mange som gjør det - de håper de får en forfremmelse servert. 

Sørg for at den som skal avgjøre nettopp dette - vet nøyaktig hvem du er - og hva du vil! Så fyller du på med punktene over, og din vanvittige sjarm og kapasitet - så skal du se at den forfremmelsen kanskje lurer et sted der ute, i ikke så altfor lang fremtid. 

 

BOOM - there you have it :) 5 tips til hvordan du kan posisjonere deg elegant frem mot neste forfremmelsesprosess. 

Jeg håper du fikk noe ut av dette innlegget - og at du nå iler til arbeidet med iver og glød - klar for å gjøre en superinnsats på jobb :) 

Er det noe jeg har glemt? Jeg hører det gjerne i kommentarfeltet under! Husk å like siden vår på facebook ved å trykke deg inn på bildelinken under - og utover det vil jeg bare ønske deg en fortsatt fortreffelig uke, og en fortsatt fin dag :) 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no