hits

5 gode grunner til å ha hjemmekontor

  • 24.05.2018 kl. 17:39

Reklame | Negotia

Kjenner du noen med hjemmekontor? Vurdert det selv? Her er 5 gode grunner til å ta muligheten om den byr seg

Har du allerede en jobb som hovedsakelig gjøres på datamaskin, er sjansen stor for at du kan gjøre mange av de samme arbeidsoppgavene hjemmefra. Noen ulemper er det så klart dersom du har en jobb som krever mye møter og interaksjon med andre kollegaer - men ofte kan dette gjennomføres via Skype eller mail. Selv har jeg jobbet mye hjemmefra, og det er noen fordeler som virkelig skiller seg ut og gjør livet lettere. 

La oss ta en titt på om hjemmekontor kanskje kan være noe for deg også. 

Slutt på pendling

En vanlig dag for en pendler starter gjerne en gang mellom klokken 5 og 6. Det skal dusjes, vaskes, spises og pakkes matpakker før man leverer kidsa i barnehagen og løper videre til toget, eller kaster seg i bilen. Togsettene er overfylt, og mange står lenge hver morgen for å komme seg på jobb. Andre sitter timesvis i kø før de kommer på kontoret. 

Med hjemmekontor starter dagen på en litt roligere måte. Det kan godt være både avlevering i barnehage og alt - men fleksibiliteten er langt større. Spis frokosten i stua, og få med deg nytraktet fersk kaffe rett på "kontoret". Når klokken blir 16 slipper du den samme regla med tog og kø på nytt - du er allerede hjemme. 

Bedre kantine 

Misforstå meg rett - dette er ikke et angrep på landets mange dedikerte kantinemedarbeidere - men kantinemat er ofte skralle greier, og da kan det kanskje være digg å ha sitt eget kjøleskap til umiddelbar disposisjon når magen rumler. Slutt på overkokte poteter og seige koteletter til lunsj. Mekk deg heller en deilig smoothie, akkompagnert av deilig presskannekaffe og et hjemmelaget rundstykke. Eller bare en bolle med Weetos?

Fred og ro

Det verste med å jobbe på kontor, er når Bjarne kommer vaggende bort til deg for å diskutere gårsdagens episode av Hotel Cæsar. For det første ser du ikke på Hotel Cæsar, og for det andre tar ikke Bjarne hintet når du forsøker å avvikle samtalen, eller forsiktig hinter til at du ikke er så veldig interessert. Det hyggeligste med å jobbe på kontor er når Nils kommer for å snakke fotball. Problemet er at den samtalen ofte blir litt lang, og arbeidsoppgavene blir ikke gjort helt effektivt. Sitter du hjemme er det ingen som forstyrrer deg. Du hører på den musikken du selv vil, og prater med folk på Snap, Face eller mail når du selv ønsker. Det er ingenting som er mer effektivt enn å få jobbet uforstyrret når du først er i "sonen". Da går det unna. 

Dresscode

To shorts, or not to shorts. That´s the question. Diskusjonen splitter nasjonen og ingen syns å komme frem til et fornuftig kompromiss. Full dress i 35 grader er det ingen som digger - uansett hvordan du vrir og vender på det. Hjemme kan du kle deg som du selv vil - og skal det være et Skype-møte med en potensiell kunde kan du bare slenge på et slips, så er du good. Med mindre du planlegger å vise frem bena dine på Skype da. Det vil jeg nok uansett anbefale at du unngår. Utover det - kle deg som du vil! 

Fleksibilitet

Om  du ikke syns punktene over var overbevisende nok, vil nok kanskje dette punktet lokke deg. Jeg har, som du skjønner, spart det beste til slutt. Med hjemmekontor vil effektiviteten din gå opp, dersom du jobber strukturert når du først jobber, og det kan fort gi deg ekstra tid du ikke har pleid å ha. Det vil si at du nå plutselig står fritt til å gjøre litt mer som du vil. Dersom en kamerat plutselig er i byen er det mye lettere å få tatt en rask kaffe midt på dagen. Du kan enkelt sette deg ut i noen minutter og slikke litt sol hvis du trenger litt luft, og når barnehagen ringer fordi Ole har kastet en stein i hodet på ungen din, er det lettere å komme til unnsetning. Du spiser når du vil, og går på do når du vil. 

Ja - er det egentlig noen som stopper deg fra å ta med macen til Starbucks, så du kan jobbe litt fra en café? 

Nei - livet kan fort bli lettere med noen dager hjemmekontor. Litt lavere skuldre. Litt bedre tid. Et litt bedre liv.

Så hva tenker du? Er hjemmekontor noe for deg? Jeg har selvsagt full forståelse for at hjemmekontor for en kokk nødvendigvis ikke er verdens beste idé - men har du muligheten kan det jo være verdt et forsøk? :) 

6 Kommentarer

Toril

25.05.2018 kl. 10:41
Jobbe i kontorlandskap er grusomt. Hjemmekontor er fantastisk! Jeg har jobbet hjemmefra siden 2007. :)

André Askeland

27.05.2018 kl. 18:29
Toril: så kult! Hva jobber du med? :)

Toril

28.05.2018 kl. 11:56
Jeg er Community Manager i blogg.no. :)

André Askeland

29.05.2018 kl. 14:49
Toril: Ah rått! Kult at du tittet innom :) Takk for kommentar!

Sammy

29.05.2018 kl. 09:31
You had me at "spis frokost i stua" 😉😁 kult innlegg kompis 😊

André Askeland

29.05.2018 kl. 14:48
Sammy: Hehehe, takk for det kompis :D Ja - blir fort solgt av det, hehehe

Skriv en ny kommentar

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no