hits

Mine damer og herrer! Vi er tilbake! Bloggen - sesong 2!!

  • 05.03.2018 kl. 03:19

Sesong 2 av bloggen er her - og den blir bedre enn noengang!! 

Det er lenge siden mine tykke tomler har danset salsa på tastene og produsert ord på denne bloggen! Etter jul har vi brukt litt tid på å finne ut hva som er neste tryllekunst. Jeg tror ikke du blir skuffet! 

//Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor//

Du er vant til å lese om meg som tryner med tenna først i arbeidslivet. Det skal du aldri avskrive at kommer til å skje på nytt.. All erfaring tilsier, og hele den regla der. Men i utgangspunktet blir det fremover langt større variasjon i hva jeg vil servere deg. Og har du ønsker om hva du vil høre, er mitt kommentarfelt alltid åpent. Planen er å nå gi langt flere konkrete tips, hver eneste uke, samlet i én sammenhengende post - istedenfor advokaten svarer - og de to innlegge du er vant til. Overskrifter som "5 tips til..." og "10 ting du aldri må..." burde være noe raskt blir kjent med, og forhåpentligvis også digger! 

Samtidig brygges det på mange spennende prosjekter, både video og tekst - så her er det bare å henge med i svingene. 

Jeg ble så gira at jeg var nødt til å lage en aldri så liten teaser på bloggen - for sesong to. Bare for gøy altså. Ikke forvent for mye. Du kjenner meg ;) 


Intro sesong 2

Før jeg runder av...

På torsdag er det After Work i Ålesund - hvor det blir show og god mat! Er du i området, og tenker deg innom er jeg redd for at vi sees! Jeg gleder meg - og du får som alltid en liten oppdatering uka etter! 

Nå er jeg så glad for å være i gang igjen, og gleder meg så til fortsettelsen at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg! Hold deg i nærheten gjennom våren - det er her det skjer! Og har du ikke fulgt jobbog.blogg på facebook enda - har du jo en gylden mulighet her nå! :D 

Høstferie!!!!!

  • 02.10.2017 kl. 02:04

Denne uken tar både jeg og Negotia ferie! Det er mulig vi skviser inn et innlegg i midtuka, men ellers blir det stille fra denne kanten til neste uke! 

Dersom du fortsatt ikke har fått den med deg, må du gjerne titte på videoen vi laget fra After Work i Kristiansand, som foregikk for to uker siden! En aldri så liten vlogg der, altså. 

*Denne bloggen er et samarbeid med Negotia - En fagforening for privat sektor. 


Vi kommer sterkt tilbake :D 

And so it begins

  • 06.08.2017 kl. 18:56

I lang tid har jeg ventet på å starte denne bloggen. Denne bloggen med et helt, helt spesielt fokus. Bloggen som er mer til for deg, enn for meg.

 

*Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia. En fagforening, som er her for å ta vare på nettopp sånne som meg. Og enda viktigere. Sånne som deg.

La oss starte med det første først. Det pleier ofte å lønne seg.

I en alder av 18 år droppet jeg ut i fra videregående skole. I en alder av 20 fikk jeg min første "ordentlige" jobb. Salgsleder i et stort mediehus.

I en alder av 25 sa jeg opp jobben for å gjøre andre ting. Det var her problemene startet. I salg kan du komme langt uten utdannelse. I andre yrker, er det en helt annen historie. Jeg har gjort meg noen erfaringer i arbeidslivet, som jeg virkelig brenner for å dele med deg. Det kan spare deg for jævlig mye stress!

Og med sånne, mener jeg deg som enten er i fast jobb, er arbeidssøkende, skolelei, ung, gammel, mann, kvinne, smart eller rett og slett føler deg litt treig.

LES OGSÅ "Ville du jobbet uten lønn?"

 

Kort sagt

 

De siste årene har jeg gjort forbanna mye rart, og jeg har blitt kastet mye rundt. I enkelte jobber har jeg ikke mottatt lønn, i andre har jeg måtte investere et titalls tusen kroner for i det hele tatt å få jobben. Og når først jobben var min, var lønna så ræva at jeg ikke kunne leve av det. Jobben endte med et aldri så lite gjeldshelvette.

Misforstå meg rett - Jeg starter ikke denne bloggen for å sippe over mine nederlag. Jeg gjør det for å kunne fortelle deg som leser dette om feller du kan, og burde unngå - og ting du kan gjøre for å sikre deg best mulig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hva jeg tilbyr

 

Så dette er casen, og hva du kan forvente deg fremover. Hver uke vil jeg presentere én historie fra virkeligheten, ting jeg har opplevd, eller stått midt i, og forklare hvilke tanker jeg har hatt underveis, og hvilke konsekvenser det har hatt.

Noen dager senere vil det komme et nytt innlegg som følger opp nettopp det innlegget, som forklarer hvordan det kunne vært unngått, eller hva jeg burde gjort annerledes. 

Alle eksemplene vil være relevante for hva du selv kan komme til å oppleve, eller kanskje allerede har opplevd, i arbeidslivet på et eller flere tidspunkt.

 

Hva jeg håper å få igjen

 

I dagens samfunn, med sosiale medier i sentrum, er likes, delinger og comments den nye valutaen. Selv en liten stemme kan bli hørt, når mange går sammen om å løfte frem et budskap. Det er nettopp her du kan hjelpe til!

Det er kanskje farlig å forvente for mye tilbake fra sine lesere, det vet jeg. Men jeg vil likevel utfordre deg på én ting. Dersom du finner innleggene du leser her nyttige, enten for deg selv, eller du tenker på en spesiell du kanskje skulle vist det til - Del, lik eller kommenter! Det hjelper mer enn du aner for å få budskapet ut til de som trenger det.

Med det trekker jeg meg stille tilbake for denne gang, og gjør klart for første innlegg om den jobben som har kostet meg mest, fysisk og økonomisk. Jeg vet at jeg ikke ble behandlet riktig. Hvor ille det faktisk var, gjenstår å se!

Stay tuned. Akkurat det innlegget vil du ikke gå glipp av. Det blir publisert her på bloggen på mandag 14.8 :D 

 

Arrividerci!

Her kommer...

  • 24.04.2017 kl. 19:44

Jobbog.blogg.no! ;) 

DET har du ikke lyst til å gå glipp av :D 

 

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no