hits

3 frynsegoder Jon Kåre har gått glipp av - som du må huske!

  • 25.04.2018 kl. 02:40

Reklame | Negotia

Møt Jon Kåre. Jon Kåre følger ikke helt med. 

De fleste bildene hans på Facebook er i svart hvitt, eller med Sepia-filter. Han har en trist Facebook profil. 

Jon Kåre er ikke en veldig engasjert medarbeider. For å si det rett som det er gjør han minst mulig ut av seg, og legger mest mulig energi i å gjøre minst mulig. Forstå det den som kan. Jon Kåre spiser spaghetti med rømme og piffikrydder til middag stort sett hver dag. Uten å være student.

*NB //Les til slutten, og bli med i avstemming i kommentarfeltet under//*

Mannen bak kaffemaskinen

En vanlig mandag på kontoret for vår nye venn, går gjerne ut på å skule bort på de gyldenbrune kollegaene sine, godt gjemt bak kaffeautomaten. Selv er han blek, med mørke ringer under øynene. Det Jon Kåre ikke forstår - er hvordan de har fått den fine brunfargen, midt i april. Det Jon Kåre ikke vet er at Tuva og Bjørn på økonomi stadig benytter seg av firmahyttene i Spanien, jobben tilbyr sine ansatte. 

Regningbunker høye som lyktestolper

Fredager er dagen Jon Kåre gleder seg minst til i løpet av uka. Det er dagen den triste mannen pleier å betale regninger. Og de har hopet seg opp. Det er lite overskudd til å være med på lønningspils, eller spise ute i helgene. De fleste riksdalene går direkte fra lønnskonto, til Telenors innbetalingskonto, eller rett til å betale billånet. Lite skjønner han når han ser de andre gå ut på byen for å more seg med drinker til 100ogsinnsyktmye pr enhet. Hvor de finner pengene, er for han totalt uforståelig. Det Jon Kåre ikke vet, er at de andre benytter seg av firmabilavtale, og har telefonen betalt av jobben. 

Knukket ankel og armen i fatle

Jon Kåre har nettopp kommet tilbake fra sykehus. Han sitter med armen i fatle, og gips rundt ankelen. På grunn av dårlig råd har han ikke meldt seg inn på SatsElixia slik som Gunnar, Beate, Frida og Anne gjorde. På "Roars trim og knekk", som bare koster 29,- pr mnd, var knebøystanga rusten og morken, og knakk mens han forsøkte å gjøre sine treningsrutiner. 70kg med herdede stålplater raste over en fortumlet Jon Kåre som brakk det meste som brekkes kan. Lite visste han om avtalen firmaet har, som gir gratis trening på SatsElixia, med det splitter nye utstyret og maskinene det innebærer. Den visste Gunnar, Beate, Frida og Anne om. 

Lite vet Jon Kåre om at alle de ansatte benytter seg av firmaets frynsegoder. Lite vet han om at han sannsynligvis ville spart tusenvis av kroner i året - om ikke måneden - dersom han bare sjekket intranettet for ansatt-tilbud. Cruisereiser, hytter på fjellet, treningssenter, firmabilavtaler og mobilabonnementer. 

Ikke vær som Jon Kåre.

Sjekk hvilke frynsegoder du har på din arbeidsplass. Spar penger der det spares kan, og bruk det for alt det er verdt. Bruk pengene, eller tiden, på noe gøy.

 

Avstemming

Jeg regner med at du forstår at Jon Kåre bare lever i fantasien.

Men hva syns du - skal vi holde han i live? Jeg vet ikke med deg - men selv om han ikke er helt med på notene - har jeg allerede litt sympati med han, og har litt lyst til å se hvordan det går med han fremover. Fortell oss om han skal leve videre, eller forsvinne fra bloggen - i kommentarfeltet under! 

Og mens dere bestemmer hans fremtid der nede - vil jeg ønske dere en fortsatt strålende uke, uansett hvor dere befinner dere - så håper jeg å se dere igjen neste uke. Med eller uten Jon Kåre. 

Heiiii!

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no