hits

Dette bør du spørre om i jobbintervjuet!

  • 27.03.2018 kl. 23:15

Reklame | Negotia

Med klamme hender er du i ferd med å avslutte jobbintervjuet. Løper du ut, eller begynner du å stille spørsmål? 

//Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor//

Det er fort gjort å bli så stressa mot slutten av et intervju, og at du helt glemmer å stille noen spørsmål tilbake til din ny arbeidsgiver. Den siste halvtimen har du blitt grillet frem og tilbake, og du er sannsynligvis bare glad for at det hele snart er over. Det er fort gjort å tørke svette hender av på buksebenet, takke raskt for seg med et kaldt, klamt håndtrykk, og snuble ut av møterommet i lysets hastighet. 

Let´s back up a bit.

Hjernen har alltid fascinert meg. I løpet av en dag tar vi inn tusenvis av inntrykk, og sorterer, kategoriserer, lagrer og forkaster underveis. Visste du at i løpet av én dag utsettes vi for tusenvis av reklamer? Hjernen er programmert til å ta vare på de viktigste inntrykkene. Det er ikke plass til alt. Men - blant de tingene som setter seg er førsteinntrykk - og sisteinntrykk. 

Og akkurat det burde vi huske godt på, når vi skal avslutte jobbintervjuet. 

Svært ofte stiller intervjuer et siste spørsmål, som ofte lyder som følgende; "Ja - er det noe du lurer på da?"

Og her kan det vært svært lurt å benytte seg av muligheten. Dersom du stiller et par gode spørsmål til din nye arbeidsgiver her, vil de etter all sannsynlighet huske deg ekstra godt fordi de selv må bruke hodet litt. Samtidig viser du en form for interesse ikke alle andre gjør. Kanskje er det ting du kommer på umiddelbart, som dere ikke har dekket i intervjuet enda? Nå er tiden for å spørre. Følg gjerne opp ting dere har snakket om som var uklare.

Så finnes det noen helt konkrete spørsmål som kan være greie å ha i bakhodet - og som vil gjøre arbeidsgiver litt ekstra oppmerksom på deg. 


Gode spørsmål på jobbintervjuet

- Hvilke kvaliteter ser dere etter i den dere skal ansette? Forhåpentligvis har dere jo snakket litt om at nettopp du har disse kvalitetene allerede - men dersom det ikke har kommet opp enda - slå til! "Det var flott at dere sa, for da vil jeg gjerne bruke anledningen til å legge til et par ekstra ting og eksempler".

- Kan dere fortelle meg hva som gjorde at jeg ble kalt inn til dette intervjuet? Var det noe spesielt i søknaden dere la merke til, som jeg kan utdype? På denne måten setter du ekstra fokus på de positive sidene du har, som de allerede har lagt merke til, og kan bygge ytterligere opp under dem. "Det var flott at dere sa, for da vil jeg gjerne bruke anledningen til å legge til et par ekstra ting og eksempler" - hehe

- Utover det selvsagte - hva slags forventninger har dere til meg og den jobben jeg nå blir satt til å gjøre? - Ved å stille dette spørsmålet oppnår du en innsikt i hva arbeidsgiver verdsetter, og hva de ønsker å se. Dersom de ikke svarer helt konkret, utdyp gjerne med å spørre om hva de forventer ift å stille opp i høytider, ta ekstra vakter, gjøre forefallende arbeidsoppgaver, osv. "Det var flott at dere sa, for da vil jeg gjerne bruke anledningen til å legge til et par ekstra ting og eksempler" :D 

Men fra spøk til alvor - dersom du får lurt inn dette spørsmålet får du kartlagt ting de kanskje har glemt å spørre deg om i intervjuet, samtidig som du får en ganske klar oversikt over forventninger de har til deg som arbeidstaker. 

- Hva slags tiltak gjør dere for å utvikle nye, og etablerte, ansatte? De aller fleste firmaer i dag jobber på ett eller flere vis med å heve kompetansen hos de ansatte. Dette kan være interne eller eksterne kurs, programmer man kan delta på eller muligheten for å få deler av, eller hele, utdanninger finansiert. Arbeidsgivere pleier å like folk som vil heve kompetansen sin. Det betyr som regel at de gjør en bedre jobb, og er kommet for å bli værende en stund. 

Og helt til slutt, vil det alltid vært lurt å spørre om hvordan ting skjer videre. Når kan man forvente å få en tilbakemelding? Er det noe du kan gjøre for å tippe skålen i din retning? Burde du gjøre noen forberedelser inn mot mulig ansettelse, sett at du ender med å få jobben? Og når er eventuell oppstart? 

 

Med disse spørsmålene besvart fra arbeidsgiver går du en svært forutsigbar ventetid i møte, samtidig som de forhåpentligvis har fått øynene opp for deg. Du virket interessert, nysgjerrig, frempå, ikke redd for å spørre og du var fremoverlent og klar for å brette opp ermene. Sannsynligheten for at den neste praten dere har, inneholder et konkret jobbtilbud, er stor! 

Masse lykke til - og som alltid; Skulle det være noe hører jeg gjerne i fra deg enten i kommentarfeltet, eller på mail. 

Jeg ønsker alle trofaste lesere av denne bloggen en riktig god uke, og en fabelaktig påske! 

Hei så lenge :) 

Tenkt å skaffe deg jobb? Da burde du lese dette!! Nøye!

  • 13.10.2017 kl. 00:33

Jeg har vært medlem av Negotia i ca akkurat mer eller mindre rundt et par dager - og det har allerede gitt avkastning! 

Jeg har fått mye tips om jobbsøking opp gjennom årene - men de tipsene jeg nå har fått, er blant de beste jeg har vært borti! Og gjett hva? De skal jeg dele med DEG! NÅ!

*Denne bloggen er et samarbeid meed Negotia - en fagforening i privar sektor. 

Okei - som du kanskje fikk med deg i sist innlegg, dersom du leste det (og det gjorde du vel??), så har jeg nettopp meldt meg inn i Negotia. Har du enda ikke fått tittet på det - les det HER før du går videre =)  

Saken er slik, at jeg er dritt lei av å bli lurt og tråkka på, og nå vil ha noen i ryggen jeg kan vende meg til når jeg trenger det. Så jeg spurte i et åpent innlegg om Negotia kunne hjelpe meg med hva som er viktig å tenke på når man skal søke jobb, og hvordan man får den best mulige starten på et nytt arbeidsforhold. Men viktigst - hvordan kan jeg skille meg ut i bunken av søkere, og hva kan jeg gjøre, for å sikre best mulig, at jobben blir min?! 

Negotia svarte at de selvsagt ville hjelpe, og at jeg burde snakke litt med en fantastisk dame de samarbeider med som heter Anne Røren Andreassen. Hun driver siden jegfikkjobben.no 

Hun hadde lest innlegget mitt, og kom med et fantastisk svar!! Anne - Take it away! Og du som leser - Hold deg fast!

Hei André!


Jeg har lest innlegget ditt og jeg vil gjerne gi deg noen tips og råd på veien til drømmejobben din!
Jeg har svart belte i rekruttering, vært involvert i over 2000 ansettelser og har 25 års erfaring, så jeg tror jeg skal kunne gi deg noen gode råd på veien!
Ser at du har tidligere har hatt noen litt leie erfaringer i arbeidslivet, og det er jo dessverre ikke uvanlig. Men med en spisset CV, godt søknadsbrev og det å forberede seg godt før intervju er du langt på vei. Les deg godt opp på jobben - ikke bruk samme cv og brev til hver jobb - her må du spisse! 

3 tips for å få deg i gang!

1. Det aller viktigste er å gå gjennom din cv for å sørge for at den gir et godt bilde av deg.
Hvordan skal du få satt ord på din kompetanse og de personlige egenskapene du har? Tenk på hva du har jobbet med og hvilke resultater du kan vise til. Hva har du lært i hver jobb - og er dette verdifull erfaring som kan komme godt med i jobben du søker på? De aller fleste arbeidsgivere leser cv først, så det er viktig at den viser din kompetanse. Du må ikke innfri alle krav i ny stilling, men du bør kunne innfri minimumskravene.


2. Mitt andre tips er at du i søknadsbrevet skriver om hvorfor du ønsker å jobbe i bedriften. De fleste skriver om seg selv, men søknaden handler ikke om deg, men hvorfor du ønsker å jobbe der samt hvilken erfaring du har som bedriften trenger. Tenk på hvem du skriver til - kanskje kan du sjekke ut bakgrunnen til vedkommende på LinkedIn. Lurt å lage en god LinkedIn-profil også forresten!

3. Hvordan skal du briljere på et intervju? Les deg godt opp om bedriften før du drar på intervjuet. Det er nok ikke så lurt å snakke nedsettende om tidligere arbeidsgivere, fokuser på hva du har gjort som er viktig erfaring å ha i ny jobb. Husk at et intervju er toveis. Du må sjekke ut om dette er stedet du vil jobbe. Kanskje kan du få snakke med en som blir din nye kollega før du sier ja? Når det gjelder referanser holder det med 2-3 personer som kjenner deg godt og som kan gi et godt og riktig bilde av deg. Det kan være personer du har jobbet med tidligere - det behøver ikke være nåværende leder.

Lurt å informere dine referanser om hvilken jobb du søker på, hva bedriften ser etter i en ny medarbeider og spørre om din referanse kan anbefale deg som en god kandidat.
 

Som du skriver er det mange søkere til utlyste stillinger for tiden - da er det ekstra viktig med godt forarbeid André! Jeg hjelper deg gjerne med både søknad og CV, bare ta kontakt. Kanskje trenger du en fin mal for cv og søknadsbrev - det får du av meg vet du!
Vil også at du tenker på LinkedIn-profilen din. Denne er meget viktig i dagens samfunn - det er ditt digitale visittkort som alle kan se! Men først må du fokusere på at du har en bra cv, så kan du bruke teksten derfra når du beskriver hver jobb på LinkedIn. Der er det også veldig viktig å ha med bilde!

Hører gjerne fra deg, André og ønsker deg lykke til!
 

Med optimistisk hilsen fra Anne

 

Som om ikke det var nok! 

Og selv om Negotia denne gangen sendte meg videre til Anne, som de jobber tett med, var de raske på å minne meg på at når jobben faktisk er min - ser de gjerne over kontrakten, bare for å sjekke at alt ser bra ut.. Er det digg eller? Da trenger jeg faktisk ikke være bekymret for om jeg blir rundlurt!! 


Skjønner du eller?

Gode ideer er ikke bedre enn gjennomføringskraften som ligger i de. Det er jo nettopp derfor det kjennes som en voldsom trygghet å ha noen i ryggen med ordentlig erfaring.. Dokumentert erfaring. Som vet hva som skal til. Som garanterer at det blir gjort så bra det overhodet er mulig. 

For en glede det er å endelig føle at man får litt drahjelp. At man ikke må gjøre alt selv. At man ikke står alene mot verden. For en gang skyld er det verden med meg!

Endelig kjenne på at man blir fylt på av andre. At man ikke hele tiden må tråkke stien selv - vite at man kan slappe av og konsentrere seg om arbeidsoppgavene, og ikke alle fallgruvene som potensielt ligger der. 

Det tok ikke mange timene fra jeg meldte meg inn til jeg kunne begynne å høste fruktene av det! 

Det her var kanskje ikke så dumt. Vi får se hva mer de har på lager. 

Jeg er klar!

Så Negotia, får vi se hva dere er gode for!!

  • 09.10.2017 kl. 07:33

Alvorets time er kommet. Det er på tide å gjøre alvor av truslene!! 

Nok får være nok! Etter et aldri så lite lass med situasjoner som har gått i mot, der det så fort kunne gått for, tar jeg nå den berømte affæren! Jeg organiserer meg!! 

*Denne bloggen er et samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor

Jada - du har sett det komme. Det har jeg også. Har du fulgt med her på bloggen i det siste, vet du at jeg har opplevd mye rart i arbeidslivet. Jobb uten lønn, tilbakebetaling av utdanning, tvunget til overtid, åpenlys trakassering på jobb.. Ja - det har vært en hel del! Fellesnevneren for de alle er at jeg har vært usikker på hvordan jeg skal håndtere situasjonene jeg har snublet inn i. 

Uke etter uke har advokatene i Negotia servert meg med gode innlegg på hva jeg kunne gjort annerledes i de enkelte situasjonene. Det tok jo ikke så fryktelig lang tid før jeg skjønte at det kanskje ikke er så dumt å ha noen rutta folk i mitt hjørne også. Altså, bedriftene jeg har jobbet i har jo hatt sine rådgivere - det er på tide at jeg skaffer meg mine egne!

Jeg håper og tror at jeg har lært av mine feil, og nå står godt rustet til å møte arbeidslivet på nytt. Men igjen tilsier jo absolutt all erfaring at det ikke er tilfellet. Det tenkte jeg jo før forrige smell også.. Så feil kan man altså ta! Så får vi se da, om det fremover kanskje blir andre boller! Helst med sjokoladebiter. Ikke rosiner. Selv om enkelte foretrekker det.. 


Ny jobb!(?)

Det handler ikke bare om at jeg ønsker å få hjelp når uhellet først er skjedd.. Det kunne vært sabla greit å få noen tips og råd før uhellet skjer også. Ville ikke det liksom vært det letteste da..? Slippe dritten!? Og aller aller aller helst, slippe uhell overhodet da..! ;) 

Så her sitter jeg da, og undrer litt.. Er det noen ting jeg kan gjøre før jeg søker jobb, som kan gjøre at jeg får den beste starten overhodet mulig? Jeg har jo en litt ullen forhistorie. Og selv om jeg liker å være ærlig og åpen, tenker jeg at det kanskje ikke er så lurt å åpne et jobbintervju med å skjelle ut forrige arbeidsplass?? Hva burde jeg ta opp i et intervju, og hva burde jeg kanskje holde igjen med? Hvordan gjør jeg det med referanser fra tidligere arbeidsplasser? Burde jeg liste alle, eller bare noen? Jeg ser folk legger mye energi i LinkedIn - men er det egentlig noens om gidder å sjekke det?

Jeg vil jo gjerne skrive en CV som er både ærlig og god, men samtidig skiller seg ut! Jeg hørte om en jobb på Kiwi som ble utlyst - hvor det kom over 400 søkere!! Da er man jo i teorien sjanseløs?? 

Så er det en ting til da - som jeg virkelig sliter med.. Ikke alle jobber som utlyses er kjente bedrifter. Noen er små, og det er vanskelig å sjekke hvor seriøse de er..! Er det noe jeg kan gjøre i forkant av et intervju, eller en jobb, hvor jeg kan sjekke at det faktisk er seriøse folk?? Hvordan kan jeg vite at jeg ikke blir lurt igjen, og ender opp med ikke å få betalt? Er det noe jeg kan spørre om på intervju, eller blir det for pushy..? 

Ah - det renner jo over av spørsmål - for det er fader ikke så lett..! Det virker som det er flere jobbsøkere enn noen gang, og færre jobber enn på lenge.  

Er jo ikke noe vits å være organisert, om man ikke har jobb!!! Sant? 

Hmm.... 

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no