hits

Kan sjefen nekte meg lunsjpause og toalettbesøk?????

  • 20.11.2017 kl. 02:54

Magen skriker etter mat. Energinivået stuper. Sjefen nekter deg likevel å spise lunsj. Innafor?

*Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor

Etter spørrerunden vi hadde på bloggen forrige uke, kom det også inn en historie fra en leser. En historie som gjorde meg så provosert, at jeg ville lage et eget innlegg om det. For det er dessverre sånn - at urett skjer overalt, med hvem som helst. Og dersom vi kan hjelpe her på bloggen, er det jo ingenting i hele verden som er bedre enn det?? 

Okei - historien går som følger! En arbeidsgiver nekter å gi tid til lunsj for sine ansatte. Det er et kundesenter, med ganske heftig turnusjobbing. En uke med dagvakt, en uke med kveldsvakt, en uke med nattevakt og en uke med grytidligvakt. Totalt er arbeidstiden tilsvarende 100%, med litt annen ordning nattevaktsuka. Se under for nøyaktig oversikt, om det er av interesse! 

En periode på 6 uker ser sånn her ut: 

Uke 1 - 06:15-14:15 mandag-fredag (37,5t uka MEN av og til blir dette da 40t uka på de ukene de ikke kan avvikle lunsj)

Uke 2 - 14:15-22:15 mandag-fredag. (37,5t uka MEN de får ikke avviket lunsj eller pause så de jobber 40t)

Uke 3 - 22:00-06:30 - 4 netter; natt til tirsdag, natt til onsdag, natt til torsdag og natt til fredag) - dette blir 32t MEN 34t siden de ikke får avviklet lunsj.

Uke 4 - Tirsdag: 09:15-14:15, onsdag-fredag 06:15-14:15, lørdag: 06:00-16:00. (Lørdagene får de ikke avviklet lunsj eller noen form for pause, de får heller ikke overtid. (Dette blir 37t uka men her igjen så er det ikke alltid de kan avvikle lunsj)

Uke 5 - 14:15-22:15 mandag - fredag (37,5t uka MEN de får ikke avviklet lunsj så da jobber de 40t)

Uke 6 - Samme som uke 3.

Det er mange som mener at de jobber altfor mye i en 3 skiftsordning, og at de burde hatt en friuke eller flere fridager. Vi mener å ha lest et sted at man gjennomsnittlig i en periode over 8 uker ikke jobber mer enn gjennomsnittlig 35t. 


Og ikke nok med det..!!

Sjefen ga heller ikke ekstra lønn for timene som blir brukt på arbeid, istedenfor lunsj. En halvtime om dagen virker kanskje ikke så voldsomt - men om vi summerer det opp, er det snakk om 2,5t pr uke. 10t pr mnd. Si at lønna ligger på 200,- i timen, så utgjør dette 2.000,- i måneden, eller 24.000,- i året - før skatt!! Det er 120 ubetalte arbeidstimer i løpet av året. Det er 3 uker, og en dag det. Uten lønn. 3 uker i året - uten lønn..... 

Det er en ganske heftig sum når vi legger det sammen. 

Heldigvis forteller hun meg at de nettopp har fått på plass en avtale om dette nå nylig, så de får betalt for den ekstra halvtimen etter å ha kranglet og diskutert med sjefen over en periode. Men de får ikke dette godskrevet når de har ferie - da får de betalt for vanlig 7,5 timers dager. 

Jeg leser mailen fra vår kjære leser, og føler så ekstremt på desperasjonen.. Det er ikke bare at man ikke får slappet av en halvtime midt på dagen, når man er sliten i hodet - men det er grunn til at man ikke får tatt lunsj. Det er for mye kø på telefonen. Hun forteller videre i mailen at de ofte ikke kan gå på toalettet når de må det heller, da det ikke er "tid". Køen på linja må prioriteres. Evnt må man ta med seg jobben på do. Svare på chat derfra. Telefon. Mail. 


Uholdbart av flere grunner

Alt på grunn av en arbeidsgiver, så desperat etter grønne tall på bunnlinja, at man ikke ansetter nok ansatte, til å ta unna arbeidsoppgavene på den tildelte tiden. Jeg kjenner jeg blir så forbanna - for jeg kjenner meg så utrolig godt igjen.. Jeg har opplevd akkurat det samme selv - og det er den mest effektive måten å drepe ethvert hint av arbeidsglede. For min del - virker dette helt totalt uholdbart! 

Jeg vet ikke om arbeidsmiljøloven sier noe om dette? Jeg vet ikke hva hun har krav på i denne situasjonen? Jeg vet rett og slett ikke. 

Dessverre er de nok ikke alene om dette. Jeg mistenker at dette er noe som forekommer i mange yrker, og ulike bransjer. Dårlig struktur, av dårlige ledere. 

Kjenner du noen som er i denne situasjonen? Noen som jobber mer enn avtalt, uten å få betalt? Som ikke får gå på toalettet, eller spise i løpet av en arbeidsdag? Da vil jeg høre fra deg i kommentarfeltet under! 

Det er sammen vi kan si i fra, og gjøre en forskjell. Skape endring. 

Ai, ai, ai...! 

Så får vi se, hva advokatene sier til dette,  og om det er noen løsning i sikte! :) 

Svaret får du her - på fredag - som vanlig! I mellomtiden er dette en fantastisk mulighet for deg til å like siden til jobbog.blogg på Facebook! Det gjør du ved å trykke på bildet under :D 

Slik får du bedre lønn - Advokaten svarer!

  • 09.11.2017 kl. 23:04

I dette innlegget skal jeg rett og slett presentere noen helt konkrete tips - som kan gi deg bedre lønn! Interessert?

Hehe - Ja - heng med da vel!

*Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor

I denne ukens utgave av Advokaten svarer er det Rådgiver Anne K. Nordvang som har tatt saken - og som gir tipsene vi alle trenger på veien mot verdensherredømme. Okei - kanskje ikke helt verdensherredømme - men kanskje mot en litt bedre lønn, i det minste! Og det er jo verdt noen øyeblikks oppmerksomhet? 

I forrige innlegg skrev jeg om da jeg fant ut at kollegaen min tjente bedre enn meg, selv om vi hadde nøyaktig samme stilling og ansvarsområde! I tillegg var han "ny" - mens jeg hadde jobbet i mange år. Den svei. Ikke lest det innlegget enda? Titt HER da vel :) 

Anne er en liten røver, og la ikke frem alle svarene i selve mailen, men ga meg noen linker jeg kunne titte på. Av og til skal man jobbe for maten også. Kan ikke få alt med teskje. Fair enough. Det var verdt noen klikk!

Først av alt: Det finnes ikke en lovbestemt minstelønn i Norge og har man ikke tariffavtale på bedriften har man heller ikke krav på lønnsforhandlinger.

Men har du kompetansen i boks, stiller du sterkere når du skal forhandle. Mer om dette lenger ned. 

Dersom du ikke tariffavtale der du jobber, har du dessverre ikke rett på noen spesiell minstelønn. Lønnen må i så fall avtales helt individuelt og fastsettes i arbeidskontrakten din. Hvor god lønnen din blir er altså helt avhengig av hvor god du er til å forhandle og det er slettes ingen selvfølge at du får lønnstillegg hvert år. Enkelte yrker har gjerne en egen «tarifflønn», men denne gjelder bare dersom det er inngått tariffavtale på arbeidsplassen. I privat sektor er dette ingen selvfølge.

Negotia er opptatt av at de ansatte får sin del av den verdiskapningen som skjer på bedriften og at lønn og annen inntekt fordeles rettferdig. Ta kontakt med våre rådgiverere for tips og råd om hvordan forhandle lønn og hvor man finner lønnsstatistikk.  

Jeg legger ved noen linker, og litt informasjon du kan se på som kan komme godt med. Husk at Negotia tilbyr utdanningsstipend til sine medlemmer, slik at man kan bygge på kompetansen sin. Dette er et punkt som kan bli viktig i en eventuell lønnsforhandling.

Se her, for mer om det.

Til selve forhandlingsmøtet er det et par ting du bør tenke på. Still alltid godt forberedt til samtaler hvor lønn skal være et tema og tenk nøye gjennom argumentasjonen du skal bruke på forhånd. Se gjerne håndboka for lønnsforhandlinger som ligger på "Min side". 

Dersom det er inngått tariffavtale med Negotia på arbeidsplassen vil våre tillitsvalgte passe på at det gjennomføres reelle lønnsforhandlinger hvert år.  Dersom det ikke er inngått tariffavtale på bedriften kan du verve noen flere medlemmer, danne en Negotiaklubb og kreve tariffavtale. Dette hjelper våre rådgivere deg med.

Det er med andre ord ingen absolutte svar å gi rundt spørsmål om lønn men med Negotia i ryggen står du stødigere i samtaler om lønn. 

Jeg håper dette ga deg litt ekstra skyts - og at du med dette er klar til å ta "praten"

 

Med vennlig hilsen
Anne K. Nordvang
*******************
Rådgiver
NEGOTIA - Et YS-forbund

Så Anne, tok jeg utfordringen din, og leste litt på Min Side for litt inspirasjon! Det er særlig én side jeg vil dele med deg som leser - som ga meg virkelig troa! (Ikke si til noen at jeg deler denne med deg da..! Jeg tror ikke jeg har helt lov til det, hehe)

Say whaaaat?

Det er jo egentlig så selvsagt! Det er jo egentlig så lett!!!

Hva skal til for at du går med på noe, når noen forsøker å overbevise deg? Hva er viktig for deg når de skal lure deg med på noe, som du tenker at det bare er de som vinner på? Saklighet! What´s in it for me!! Hva tjener jeg, på å hjelpe deg? Har du svaret på dét...! Ja da er mye gjort!

Klarer man å sette seg inn i situasjonen til arbeidsgiver, øker nok sannsynligheten enormt for at du når gjennom med ønsket! Det skal hvert fall jeg legge i bakhodet til neste gang! 

Nei så gøy! Så genialt!! Takk Anne, for fantastiske tips! 

Kort oppsummert
- Vær hyggelig og by opp til en hyggelig dans
- Kom forberedt
- Bygg på kompetansen din når du kan! (Kurs, utdanning, osv)

Jeg håper dette hjalp deg like mye som det hjalp meg og at du nå kan gå i lønnsforhandling med hevet hode! 

 

Husk å like jobbog.blogg på facebook - om du enda ikke har gjort det! Det gjør du svææært enkelt, ved å trykke på bildet under :D

Til neste gang ønsker jeg deg en fortsatt strålende dag - og en riiiiktig god helg :) 

-xoxo- 

Kollegaen min fikk MER lønn enn meg....??

  • 06.11.2017 kl. 01:18

Etter noen år i samme avdeling, fant jeg ut ved en tilfeldighet at kollegaen min tjente vesentlig bedre enn meg..! 

Se for deg følgende; Dere har samme stillingstittel, samme arbeidstider, samme arbeidsoppgaver og samme ansvarsområde. Så finner du ut etter nesten to år som kollegaer, at han har stikki av med nesten 60.000,- mer enn deg i året!!!! - Hva sier man til det da?

*Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor

Jeg vet ikke om du noensinne har vært i lignende situasjon, eller om jeg i det hele tatt har rett til å klage på det - men jeg skal fortelle deg at det føltes forbannet urettferdig når jeg fant ut av det. Og skal jeg fortelle deg en liten hemmelighet, som får bli mellom oss to? - Jeg leverte ganske mye bedre resultater enn han også. Likevel tjente han omtrent 5 000,- mer enn meg. Hver. Eneste. Måned. 

Og da føler jeg meg nødt til å stille spørsmålet - Hvordan i alle verdens dager gikk det til??

Faktisk - ja, faktisk, så hadde jeg til og med lenger ansiennitet..! Jeg kan egentlig ikke se for meg noe annet enn at han må ha klart å diskutere noe frem under kontraktsforhandlingene ved tiltredelse?? Men igjen - jeg følte aldri at det var et tema når jeg ble ansatt. Da var det et kontraktsforslag, som jeg føler man ikke helt kan krangle på? Du kan jo bare ikke være han typen som begynner å stille krav til høyere lønn, før du har fått jobben??

Men hvordan skal man egentlig stille seg til det når man starter i en ny jobb? Nå har jeg flere svært lovende intervjuer på gang fremover - og jeg gleder meg, og håper virkelig at jeg snart lander drømmejobben - men jeg er da ikke interessert i å bli lurt inn i en dårligere deal, enn jeg kanskje kan få til?? 

Hva er liksom den korrekte måten å gå frem på? Enten det er i intervjuet, eller ved kontraktsignering? Hvordan kan jeg eventuelt be om å få diskutere lønna med sjefen, når jeg har jobbet en stund? Jeg kjenner at jeg ikke er redd for å spørre - jeg vil bare gjøre det på rett måte. Unngå å være han typen. Han liker jeg ikke helt. 

Hmm... Forvirra type - med for mange tanker i hodet..

Når er sist du var i lønnsforhandlinger? 

Vinnerne er trukket!!

Uansett!!! Halloween-konkurransen vi kjørte på bloggen forrige uke ble en slager - og tre heldige vinnere stakk av med hvert sitt relativt fete aktivitetsarmbånd fra MovNow :D Vi gratulerer så mye!!!! 

Og som alltid - stay tuned - ila uka kommer svaret fra de dyktige advokatene i Negotia - og forhåpentligvis har de også denne gangen noen gode tips og råd, og kanskje blir det bedre lønn på oss alle sammen fremover :D Følg med videre for fortsettelsen - og husk å like jobbog.blogg på facebook, HER, så går du aldri glipp av et innlegg igjen =) 

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no