hits

3 ting du kanskje ikke visste om feriepenger

  • 29.05.2018 kl. 19:11

Reklame | Negotia

Feriepengene er i ferd med å trille inn på konto landet over! Hva bør du egentlig vite om feriepenger?

Dette er øyeblikkene vi venter på hele året. Ja, grunnen til at mange av oss jobber. Ferien. Dessverre. Endelig skal vi få litt kvalitetstid med våre kjære og nyte noen uker med bena på bordet. Det er vanskelig å få til uten cash, og derfor har du allerede oppsparte feriepenger, basert på inntekten din fra i fjor. Disse får du utbetalt siste lønn før ferien, og summen er ofte litt høyere enn vanlig lønn. 

Her er 3 ting du kanskje ikke visste om feriepenger.

10,2-12% av inntekten året før

Avhengig om du har 4 eller 5 uker ferie, får du utbetalt 10,2, eller 12% av fjorårets lønn i feriepenger. Er du over 60 år, kan du legge på ca 2%. Disse pengene er allerede skattet, og du betaler dermed ikke skatt for feriepenger året de utbetales. Alle i arbeid har krav på feriepenger, og dersom du slutter i jobben har du også krav på å få feriepenger for året utbetalt på siste lønning. Verdt å merke seg er at man da betaler skatt av summen umiddelbart - bare så det er klart. Du kan be arbeidsgiver om å holde tilbake utbetalingen til etter nyttår, med den fordelen at feriepengene da ikke beskattes før året etter. 

Feriepenger ved sykdom

Et lettelses sukk kan trekkes dersom du har vært sykemeldt i en lengre periode året før. Ved sykemelding betaler arbeidsgiver lønnen din i opptil 16 dager, og de står da også ansvarlig for utbetaling av feriepenger for disse dagene. Men frykt ikke - Folketrygden betaler deg feriepengene dersom du har vært sykemeldt lenger enn 16 dager, og inntil 48 dager. Etter at jeg ble sykemeldt en lengre periode i fjor sommer, dumpet det nå inn et hyggelig tilskudd til privatøkonomien fra NAV. Det kommer alltid godt med!

Forskjellige løsninger

Praksisen er litt forskjellig fra sted til sted - og her må du sjekke med arbeidsgiver hvordan de gjør det - men dersom du har en fast månedslønn får du gjerne feriepenger istedenfor lønn. Dette pleier ofte å være en høyere lønn enn vanlig, og skal sørge for at du får lønnet ferie. Dette er nok den vanligste måten å få feriepenger på. Noen steder er det dog slik at du får feriepenger i tillegg til lønn måneden før ferie, men ingen lønn når du er på ferie. Dette gjelder ofte salgsyrker og yrker med provisjon, hvor det ikke er noen særlig fastlønn. Jobber du med andre ord et sted som lønner basert på innsats, er det vanskelig å gi korrekt sum i feriepenger. Da kan fort mai/ juni bli svært hyggelige måneder - men da ligger ansvaret hos deg for å spare til når du blir borte fra jobb. Men sjekk her med arbeidsgiver hvordan de velger å gjøre det :) 

Jeg håper du får en fortsatt strålende inngang til sommeren - og ikke glemmer bloggen når du er borte. Jeg skal nemlig fortsette å fôre deg med nytte artikler sommeren igjennom^^ 

Takk for at du stoppet innom jobbog.blogg.no denne uken også :) 

5 gode grunner til å ha hjemmekontor

  • 24.05.2018 kl. 17:39

Reklame | Negotia

Kjenner du noen med hjemmekontor? Vurdert det selv? Her er 5 gode grunner til å ta muligheten om den byr seg

Har du allerede en jobb som hovedsakelig gjøres på datamaskin, er sjansen stor for at du kan gjøre mange av de samme arbeidsoppgavene hjemmefra. Noen ulemper er det så klart dersom du har en jobb som krever mye møter og interaksjon med andre kollegaer - men ofte kan dette gjennomføres via Skype eller mail. Selv har jeg jobbet mye hjemmefra, og det er noen fordeler som virkelig skiller seg ut og gjør livet lettere. 

La oss ta en titt på om hjemmekontor kanskje kan være noe for deg også. 

Slutt på pendling

En vanlig dag for en pendler starter gjerne en gang mellom klokken 5 og 6. Det skal dusjes, vaskes, spises og pakkes matpakker før man leverer kidsa i barnehagen og løper videre til toget, eller kaster seg i bilen. Togsettene er overfylt, og mange står lenge hver morgen for å komme seg på jobb. Andre sitter timesvis i kø før de kommer på kontoret. 

Med hjemmekontor starter dagen på en litt roligere måte. Det kan godt være både avlevering i barnehage og alt - men fleksibiliteten er langt større. Spis frokosten i stua, og få med deg nytraktet fersk kaffe rett på "kontoret". Når klokken blir 16 slipper du den samme regla med tog og kø på nytt - du er allerede hjemme. 

Bedre kantine 

Misforstå meg rett - dette er ikke et angrep på landets mange dedikerte kantinemedarbeidere - men kantinemat er ofte skralle greier, og da kan det kanskje være digg å ha sitt eget kjøleskap til umiddelbar disposisjon når magen rumler. Slutt på overkokte poteter og seige koteletter til lunsj. Mekk deg heller en deilig smoothie, akkompagnert av deilig presskannekaffe og et hjemmelaget rundstykke. Eller bare en bolle med Weetos?

Fred og ro

Det verste med å jobbe på kontor, er når Bjarne kommer vaggende bort til deg for å diskutere gårsdagens episode av Hotel Cæsar. For det første ser du ikke på Hotel Cæsar, og for det andre tar ikke Bjarne hintet når du forsøker å avvikle samtalen, eller forsiktig hinter til at du ikke er så veldig interessert. Det hyggeligste med å jobbe på kontor er når Nils kommer for å snakke fotball. Problemet er at den samtalen ofte blir litt lang, og arbeidsoppgavene blir ikke gjort helt effektivt. Sitter du hjemme er det ingen som forstyrrer deg. Du hører på den musikken du selv vil, og prater med folk på Snap, Face eller mail når du selv ønsker. Det er ingenting som er mer effektivt enn å få jobbet uforstyrret når du først er i "sonen". Da går det unna. 

Dresscode

To shorts, or not to shorts. That´s the question. Diskusjonen splitter nasjonen og ingen syns å komme frem til et fornuftig kompromiss. Full dress i 35 grader er det ingen som digger - uansett hvordan du vrir og vender på det. Hjemme kan du kle deg som du selv vil - og skal det være et Skype-møte med en potensiell kunde kan du bare slenge på et slips, så er du good. Med mindre du planlegger å vise frem bena dine på Skype da. Det vil jeg nok uansett anbefale at du unngår. Utover det - kle deg som du vil! 

Fleksibilitet

Om  du ikke syns punktene over var overbevisende nok, vil nok kanskje dette punktet lokke deg. Jeg har, som du skjønner, spart det beste til slutt. Med hjemmekontor vil effektiviteten din gå opp, dersom du jobber strukturert når du først jobber, og det kan fort gi deg ekstra tid du ikke har pleid å ha. Det vil si at du nå plutselig står fritt til å gjøre litt mer som du vil. Dersom en kamerat plutselig er i byen er det mye lettere å få tatt en rask kaffe midt på dagen. Du kan enkelt sette deg ut i noen minutter og slikke litt sol hvis du trenger litt luft, og når barnehagen ringer fordi Ole har kastet en stein i hodet på ungen din, er det lettere å komme til unnsetning. Du spiser når du vil, og går på do når du vil. 

Ja - er det egentlig noen som stopper deg fra å ta med macen til Starbucks, så du kan jobbe litt fra en café? 

Nei - livet kan fort bli lettere med noen dager hjemmekontor. Litt lavere skuldre. Litt bedre tid. Et litt bedre liv.

Så hva tenker du? Er hjemmekontor noe for deg? Jeg har selvsagt full forståelse for at hjemmekontor for en kokk nødvendigvis ikke er verdens beste idé - men har du muligheten kan det jo være verdt et forsøk? :) 

Blir du overvåket på jobb?

  • 10.05.2018 kl. 14:18

Reklame | Negotia

Har du noen gang tenkt over at du kanskje kan bli overvåket på jobb?

Det trenger ikke nødvendigvis å bety at sjefen har installert spionprogramvare på maskinen din, eller hacket web-camen din. Ikke all overvåkning trenger å være så kynisk, eller ulovlig - og noen ganger kan det være et resultat av å ha vært litt korttenkt. La meg utdype. 

Torsdagen kommer, og sola skinner. Klokken er blitt 17. Det er midten av mai, og temperaturen sniker seg for første gang over 20-tallet. Er det én ting som er befestet dypt inni sjela til oss nordmenn, er det utepilsen. Den obligatoriske utepilsen. Visste du at Norge er det eneste landet i verden som har et eget uttrykk for å drikke øl ute? Ja - såpass hardt sitter det altså i oss. Eskimoene har noe sånn som 50 ord for snø. Uten sammenligning forøvrig. Du har tatt turen på restaurant for å kose deg litt eksta.

Klokken blir 19, og solen steiker. Ølen blir supplert av noe mat, og noe ekstra godt i glasset. Klokken blir 21 og bordet du sitter på blir pent bedt om å forlate restauranten. Støynivået har gått litt langt. Klokken blir 23, og vorset er nesten over. Geir har dratt frem telefonen. Det danses, synges og skrikes. Geir sin tommel trykker på "publiser". Videoen er ute på interwebsen. 

Klokken blir 07:30 neste morgen, og alarmen skriker. Inne i hodet ditt er 15 tømmerhuggere godt i gang med å rasere dagen din. Tunga er klistret fast i ganen og munnen kjennes tørr som en ørken. Du skjønner med ett at utepilsen etter jobb ble dratt mange hakk for langt. Du skulle blitt med når Roar dro klokken 18, og ikke hørt på Ragnar. Ragnar er alltid bad news. 

Go back to bed

Så ringer du inn og forteller sjefen at du har blitt syk i løpet av natten, og at du dessverre må holde senga. Du beklager så mye og ønsker alle på jobb masse lykke til, og lover at du skal kline til og ta igjen det tapte på mandag. Du faller tilbake i sengen, og sovner igjen. Mer eller mindre bekymringsløs. 

Blåmandag

På mandag kommer du på jobb - blid og fornøyd. Litt farge i fjeset, litt støl etter all dansingen, men forfriskende uthvilt etter en aldri så liten langhelg. Sjefen ber om 5 minutter på kontoret. Du følger lydig med. Han snur skjermen på PCen mot deg, og trykker på "Spill av". 

Videoen av deg som danser med skjorta kneppet opp, og slipset på hodet preger skjermen fra hjørne til hjørne. "Video published by Geir" - står det. "Uploaded Thursday 23:56".

- Jaha? Gidder du å forklare dette, eller?

Sosial overvåkning, eller sosial dumskap?

Det finnes regler og lover for hva, og hvordan, en arbeidsgiver kan følge med på deg. Det er ikke alle steder det er lov å ha kameraer som følger med på de ansatte, mens andre steder handler det om sikkerhet. Det er én ting. En helt annen ting er hva man selv velger å legge ut på sosiale medier. Og dersom du har sjefen din på Facebook, og legger ut en video fra en fest - må du regne med at den kan bli sett av hvem som helst. Det er ikke overvåkning. Det er bare sånn det fungerer. 

Det er mange som ikke skjønner helt utfordringen som kommer i kjølvannet av sosiale medier. Facebook, Snapchat, Instagram og Twitter er bygget på å dele. Alt skal kunne deles med alle. Det er ikke en fornuftig plattform å bruke på fylla. Legger man ut et bilde av seg selv som sitter på verandaen, i sola, med grillen i bakgrunn og hashtagen #LivetLeverer  - betyr ikke det nødvendigvis at du juger om å være syk - men i det øyeblikket det bildet dukker opp i feeden til sjefen din - fremstår det ikke akkurat som om du er dødssyk og burde holde deg hjemme. Selv om det ikke er noe galt i å ha det bra når man er syk - men inntrykket som gis er jo fortsatt noe vaklende. 

Ikke gjør det vanskelig for deg selv - og ærlighet varer lengst

Moralen må jo være å ikke dra på fylla kvelden før en arbeidsdag - kort og greit - men dersom uhellet først skulle være ute, kan det vært en god idé å ikke showcase det til hele verden på sosiale medier. Dersom du likevel skulle havne på fest med Geir, som legger ut alt, ville jeg anbefale deg å ta en telefon til sjefen neste morgen, og forklare saken. Beklager for at det ble litt mange øl, og at du ikke føler deg klar til å møte på jobb. Kanskje kan du komme etter lunsj, eller ta igjen det tapte til uka? 

Sjefen kommer til å reagere, men de vil sitte igjen med inntrykket av at du er ærlig og til å stole på. Så lar du være å gjenta bragden i nær fremtid, burde det hele gå ganske greit.

Glem ikke å følge oss på Facebook for mer snadder :D  - Siden finner du HER

 

3 ting du bør vite om sykemelding og egenmelding

  • 02.05.2018 kl. 23:54

Reklame | Negotia

Hvilke rettigheter har du når du er sykemeldt? 3 tips du kanskje ikke visste om!

Vi har alle ligget der i sengen, og stirret tomt på alarmen som dundrer av gårde klokken 06:30 fredag morgen. Bare å se tallet 6 på en vekkerklokke er som å få syre i øynene. Du er kanskje i den samme båten som mange andre, at du en gang har ringt inn syk, selv om du kanskje ikke egentlig var død-sjuk? Hvis du kjenner godt godt etter, er det kanskje en liten host å spore? Eller en form for ubehagelighet langt baki svelget der. Da er veien kort til en rask egenmelding.

 

Så har du kanskje vært i den andre båten også? At du ringer inn en fredags morgen, fordi du faktisk har blitt syk? Kanskje har du opplevd en stemme i andre enden som virker irritert? Nesten sur. Du fornemmer at sjefen ikke helt kjøper historien din? Å bli syk en torsdag virker kanskje litt beleilig? Langhelg ja - din snik! 

Oddsen for å bli syk en torsdag er 1/7. 

Så er det dessverre noen som alltid blir syke på en torsdag da. De som ødelegger for alle andre. De som gjør det vanskelig å ringe inn en fredags morgen i frykt for å bli stemplet som en skulker.

Kanskje spør stemmen på andre siden av røret "Ja. Hva er det som feiler deg da?". 

Har de egentlig lov til å spørre om det? Hva har du krav på? Hvor lenge kan du være syk, før det må skje noe? Vi tar en nærmere titt på 3 ting du burde vite om sykemelding. 

1 - Du har ingen plikt til å oppgi noen grunn

Det er lov å bli syk, og det er mange forskjellige måter å bli syk. Noen er psykiske, noen er fysiske. Noen ganger er det kanskje ikke så lett å skulle fortelle din leder akkurat hva som feiler deg. Noen ganger kan det faktisk være at du trenger en dag for å komme til hektene. Det som dog kreves av deg, på sikt, er å ha en dialog med arbeidsgiver for å se om det finnes arbeidsoppgaver du kan gjøre dersom sykdomsperioden varer. Etterhvert som NAV kobles inn, vil NAV ta en avgjørelse på om du er så syk at du kan jobbe eller ei - og arbeidsgiver skal da kunne ha mulighet til å tilrettelegge for arbeid. De trenger fortsatt ikke vite hva som feiler deg, bare om det er noe du faktisk kan bidra med. Her vil ofte NAV, du og din lege ha en samtale, for å se hvilke muligheter som finnes. 

2 - Du kan ha inntil 4 egenmeldinger ila en 12 måneders periode

Etter at du har vært fast ansatt i 2 måneder - har du rett til å kunne levere egenmelding. Den gjelder for 3 dager om gangen, og kan ikke benyttes i kombinasjon med helg, eller i kombinasjon med en annen egenmelding. Leverer du inn en sykemelding en fredag, vil lørdag og søndag telle som dager, og du vil være nødt til å levere sykemelding fom mandag - for å fortsatt få betalt sykdomsfraværet. Dersom du leverer 4 egenmeldinger i løpet av et år, kan arbeidsgiver kreve at du leverer legeerklæring for å få godkjent sykefravær utover de 4. Dersom legeerklæring er på plass, utbetales sykepenger som vanlig - men uten legeerklæring kan arbeidsgiver unnlate å utbetale penger for tiden du er borte. Dette kan videre sees på som ugyldig fravær - og du kan i verste fall få en advarsel for ikke å møte til arbeidet. 

Jobber du i en IA-bedrift, kan du bruke flere egenmeldingdager før du må få legeerklæring, nærmere bestemt åtte kalenderdager. Det er ingen begrensning på antall sykdomstilfeller du kan benytte egenmelding, men maksgrensa er 24 kalenderdager i løpet av et år.

3 - Du kan ikke sies opp fra stillingen de første 12 månedene etter at du er blitt sykemeldt

Arbeidsmiljølovens paragraf 15-8 gir et vern mot oppsigelse i sykdomsperioden de første 12 månedene etter at sykdomsperioden har inntruffet. Dette er ment som et vern mot at syke skal belastes ytterligere i en allerede tung periode. Særskilte unntak gjelder ved konkurs, flytting av foretak og andre spesielle grunner. Ofte vil en arbeidsgiver forsøke å skylde på en slik årsak ved oppsigelse i 12-månedersperioden, men her er det strenge krav til bevis. 

Kort sagt skal du ikke sies opp de første 12 månedene du er syk. Etter det skal det også ligge en klar begrunnelse for oppsigelsen. 

Det er verdt å vite at du som arbeidstaker har krav til å møte til samtaler med NAV for å diskutere i hvilken grad du kan gjennomføre tilrettelagt arbeid, og at det er dialog med arbeidsgiver. Dette skal normalt skje innen 4 uker fra første sykedag. Dersom du unnlater å snakke med arbeidsgiver, og nekter å ta tilrettelagt arbeid, samtidig som din situasjon peker mot at du vil fortsatte å være sykemeldt, kan arbeidsgiver gi oppsigelse grunnet belastninger for bedriften etter 12 måneder. Dette gjelder som regel mindre bedrifter, der kostnadene ved å leie inn vikar direkte truer driften, og du blir en byrde. Dersom du som sykemeldt arbeidstaker er aktiv i dialogen med arbeidsgiver, og er positiv til å gjennomføre tilrettelagte arbeidsoppgaver taler dette til din fordel - og det blir igjen vanskeligere å skulle avskjedige deg. 

Men dersom du er syk - er du syk. Og da burde du holde en dialog med arbeidsgiver, legen og NAV. Så vil det som regel ordne seg fint for alle parter. 

 

Jeg håper dette var nyttig lesning - og at du nå vet litt bedre hva du har krav på dersom du først skulle måtte trekke dynen litt ekstra godt over haka. Har du noen spørsmål hører jeg som alltid fra deg i kommentarfeltet - samtidig som jeg håper du tar deg tiden til å like facebooksiden - Jobbog.blogg :) 

Ønsker deg en fortsatt strålende dag - og en riktig god helg når den tid kommer - syk eller ei :) 

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no