hits

3 ting du må vite om provisjonslønn

  • 26.06.2018 kl. 23:01

Reklame | Negotia

Du får tilbud om jobben, og det er en provisjonsbasert lønnsmodell. Hva innebærer det, og hva må du passe deg for? 

Du får tilbud om jobben, og det er en provisjonsbasert lønnsmodell. Hva innebærer det, og hva må du passe deg for? 

Du er kanskje i ferd med å gå inn i din første sommerjobb, og har fått beskjed om at du skal jobbe på provisjon? Eller har du kanskje hørt uttrykket, men aldri helt skjønt hva det innebærer? Her kommer en kort innføring - og det er kan godt hende det finnes ting her du burde være klar over. 

Du får kun betalt dersom du leverer

For de aller fleste er det ganske selvsagt at du får betalt for de timene du er på jobb. Jeg har hvert fall aldri hørt om en butikkansatt som kun får betalt dersom det kommer kunder inn i butikken. For de som jobber på provisjon er dette hverdagen. Er det ingen kunder som kjøper det du selger, tjener du kanskje ikke en eneste krone. Selv har jeg jobbet på provisjonslønn i mange år - og til tider er det den beste lønnsmodellen som finnes. Andre ganger er det den definitivt verste - tett fulgt av veldedig arbeid. I perioder hvor salget går bra, kan lønna være astronomisk, mens i lavsesong kan du sitte med praktisk talt null i inntekt.

Dersom du går inn i en jobb uten å vite hva du tjener, bør du vite at det du skal selge, eller produsere, er stuereint nok til at det lar seg omsette. Ellers kan du fort ende med skjegget i postkassa. Og som vi alle vet hører skjegget til i fjeset, og ikke i ens postkasse. 

Hør om jobben tilbyr en form for sikkerhetslønn, som garanterer en viss inntekt dersom salget virkelig skulle stupe. En sikkerhetslønn burde definitivt sikre deg en mer stabil oppstartsperiode - og hos enkelte arbeidsgivere kan dette fremforhandles.

Du får sannsynligvis ikke feriepenger når du tar ferie, men dobbel lønn i enten mai eller juni

I og med lønningene i bransjer som jobber på provisjon er så ustabile og uforutsigbare er det vanlig kutyme å utbetale feriepenger i tillegg til lønn i enten mai eller juni. Noen ser på dette som en fordel - da de har ekstra å rutte med den ene måneden, mens andre skyr det som pesten, nettopp fordi det betyr at de ikke får betalt for ferien sin. Mange glatter over denne tapte inntekten med å disponere ferien sin kreativt og sørger for at ikke hele tapet kommer samme måned. Mestrer du denne kunsten er slaget mindre når lønna uteblir, og gleden av dobbel lønn kan veie opp for det. Men kjenn etter om dette er noe som passer deg - og husk eventuelt å sette av litt grunker til ferie-tidene på forhånd. Trust me. 

Du kaster alt som heter sikkerhet over bord

Dersom du liker å vite nøyaktig hva du får i lønn, så du kan planlegge dagene, ukene og månedene fremover ordentlig - bør du tenke deg om en ekstra gang før du kaster deg inn i en provisjonsbasert stilling. Én måned kan du tjene det dobbelte av en lege, mens den neste føles det som du er en fattig student... Er dette noe du trives med, er kanskje provisjon noe for deg. For de fleste gir dette en følelse av usikkerhet og litt ubehag. Det er vanskelig å planlegge f eks huskjøp dersom du ikke vet om lønna forblir fremover. Be gjerne noen som har jobbet der en stund å si noe om høy/ lavsesong, så det er lettere for deg å vite hva du går til. 

Provisjon er kanskje verdens ærligste lønnsmodell

Så er det verdt å nevne at provisjonsbasert lønn kanskje er den ærligste måten å lønne noen på. De som gjør det bra, tjener bra. De som ikke gjør det spesielt bra, tjener ikke bra. 

For mange firmaer er dette også en svært effektiv måte å sikre seg at de "dårlige" selgerne slutter av seg selv, rett og slett fordi det ikke er bærekraftig å leve av salg, dersom du ikke klarer å selge. Da slipper de å fyre folk selv. Kynisk, men effektivt. For den som lykkes med salg og provisjonsbasert lønn, er dette som et dop å regne. Det å få betalt ekstra for ekstra god innsats kan både motivere og inspirere. Man får ikke ekstra lønn for å betjene flere kunder pr time på Meny - men i salgsbransjen kan det sikre deg at lønna går fra god, til veldig god. Enkelte selgere i bransjer som strøm, telefoni, avis, trening osv kan tjene både det samme som, og langt bedre enn, leger, advokater og andre høyprofilerte yrker. 

Så dersom du har en kremmer i magen, stoler på deg selv, er klar for å jobbe knallhardt og elsker å selge - bør du kanskje vurdere denne formen for lønn. 

Trenger du en fast inntekt måned inn, og måned ut, som gjør at du kan leve trygt og forutsigbart - kan det være en idé å se på andre muligheter. 

 

Jeg håper dette ga deg litt innsikt i hvordan det er å jobbe med provisjon - og at du nå kan ta en litt bedre beslutning angående deg selv og egen fremtid. 

Er det noe du lurer på, eller noe jeg har glemt, hører jeg som alltid gjerne fra deg i kommentarfeltet under :) 

Jeg takker for at du tok deg tiden med å lese dette innlegget - og ønsker deg en fortsatt fortreffelig sommer! 

5 ting du må vite om å være frilanser

  • 08.06.2018 kl. 00:07

Reklame | Negotia

Du har kanskje vurdert å bli frilanser? Å være din egen sjef?

Ta en titt på dette da vel - se om det er noe for deg! 

PS! Visste du at ordet frilanser stammer fra gamle dager da kongene ofte måtte leie inn krigere til krigene sine? Det fantes da lansere, krigere med våpen, som stilte opp mot betaling og ofret liv og helse for en slant eller to. Heldigvis er jo konseptet utviklet i en noe mer sivilisert retning i dagens samfunn.

MEN - For å starte med det aller første først, vil jeg bare klargjøre en vesentlig ting. Å være en frilanser - er ikke nødvendigvis det samme som å drive et eget firma, selv om mange anser det slik. For å ha alt på det rene kalles en som driver eget firma for en selvstendig næringsdrivende. Vi slår i dette innlegget de to sammen.

La oss likevel kort se på forskjellene! 

En frilanser er en "ikke-ansatt lønnsmottaker". I dette ligger det at arbeidsgiveren din trekker skatten for deg, og at de betaler inn arbeidsgiveravgift til staten. Du jobber gjerne på kontrakt etter behov.

En selvstendig næringsdrivende er en som driver sitt eget firma, og fakturerer arbeidsgiver for sine tjenester. Du fikser selv med skatt og står 100% ansvarlig for eget selskap. 

Nå som du vet hovedforskjellen mellom de to - kan vi begynne å se på om det å være frilanser virkelig er noe for deg. 

Papirarbeid

Er du også der at du får vondt i hodet bare å se det ordet...? Drømmen var å sitte med en Piña Colada på Playaen og knaste på macen mens pengene rant inn på konto. Jeg kan love at deg du kommer til å være mye på macen - men ikke nødvendigvis bare for å leke deg med kreative tekster og bilderedigering. Regninger skal betales, årsregnskap skal sendes inn, og kunder skal svares. Forskjellen på deg og et stort firma - er at det forventes at du svarer raskt for å kompensere for at du er et lite firma. 


Skattepengene kommer på høsten

I knooow - right?? Det er kanskje noe av det vanskeligste å vende seg til når man starter for seg selv. Skattepengene som i kombinasjon med feriepenger ofte gir en knallstart på sommeren! - For noen hvert fall... 

Over er dagene hvor pengene kommer på konto i midten av juni. Så når alle andre legger ut skryteposter på Facebook om de mange tusen kronene som ramler inn, står du der fortsatt og titter deg rundt i nettbanken - og ikke så mye som et rødt øre er å se. Eventuelt har du kanskje gjort sjakktrekket at du har utsatt regningen for baksmell til over sommeren da, så det er jo ikke alltids en negativ sak. September er måneden du skal se mot - det er da det skjer fremover. 

Aldri ha en ordentlig ferie igjen

Jeg var inne på det i punkt én, litt lenger opp - kundene dine forventer seg at du er der - døgnet rundt! Det finnes ingen grenser for når kunder ringer på døgnet. Tro meg. Dersom du ikke har en sånn fancy telefonsvarer som ber de om å taste rundt 100 ganger og avslutte hele sulamitten med stjerne før de får beskjed om at kontortid er 11:00-11:30, med lunsj fra 11:00-12:00, blir du aldri kvitt de. Og når du driver for deg selv, kan du ikke lempe problemene over på Bernt Kyrre mens du er borte. Du. Er. Ansvarlig. Ergo, du må også være tilgjengelig. Ha det i tankene før du hacker Brønnøysund-registeret for å få opprettet enkeltpersonsforetaket raskest mulig. 

Kundene kommer ikke av seg selv

Firmaet er endelig oppe, du har smelt sammen en nettside og en page på Facebook. Så lener du deg tilbake. Venter på oppdragene som skal ramle inn. Ukene går, og telefonen støver. Du legger ut en post på Facebook, og alle tantene dine liker innlegget og kommenterer "Dette klarer du lillegutt - du som er så flink!!". Ingenting skjer. Ingen ringer. 

Skal du jobbe for deg selv er det et par ting du burde tenke nøye gjennom før oppstart. Hvordan skal du få ideen ut til folk? Hvem er målgruppen din, og hvordan kan du nå de? Hvordan skal du fikse nettside? Hvor skal du annonsere eller markedsføre deg selv? Hvem burde du ringe til for å høre om de har behov for tjenesten du tilbyr? Det kreves at du klarer en del ting selv - for i oppstarten har man som regel rett og slett ikke råd til å betale andre for å ta seg av disse tingene. Og når de som virket positive i starten plutselig får et konkret tilbud fra deg - er det fort gjort at de plutselig ikke er så interessert lenger likevel. Be aware of those people! 

Total frihet

Jeg vet ikke helt hvorfor jeg underselger det å være frilanser - for det har virkelig fått et ufortjent dårlig rykte. Alle de tingene jeg nevner over er jo tross alt ting man lærer seg. Det er bare viktig å vite at det faktisk er ting som må til - at det er sånn det kommer til å bli. Men dersom du har et realistisk bilde på hva du kan vente deg, er det kanskje nettopp dette du må gjøre i livet. Skape din egen hverdag, med dine egne utfordringer. Du vil vokse. Du vil lære. Og vil du det nok, vil du også lykkes. 

Men det er lurt å tenke nøye igjennom om jobben er verdt det. Å drive for seg selv er nok ikke for alle. Oppsidene er så mange, og nedsidene er så viktige å vite om. Med tanke på å organisere seg i arbeidslivet er kanskje ikke frilanser det mest fornuftige valget - men på den andre side er det jo fordi du slipper å forholde deg til de fleste jobbrelaterte konfliktene, og styret med masse ansatte da. Du kan i tillegg velge vekk kunder du ikke klarer å jobbe med.... Det er det ikke alle andre som kan! 

Jeg håper du finner ut av hva som passer best for deg - og at du fikk bittelitt innsikt her, som du kanskje ikke har fått andre steder. 

Lykke til!! Bruk magefølelsen :) 

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no