hits

En guide for forvirrede hoder til å finne sine styrker og egenskaper

  • 04.12.2018 kl. 08:04

Reklame | Negotia

Lurer du på hva du skal svare når du blir spurt om dine beste egenskaper? Lurer du på hvilke jobber som passer din personlighet? Da har du kommet til rett sted!

Lurer du på hva du skal svare når du blir spurt om dine beste egenskaper? Lurer du på hvilke jobber som passer din personlighet? Da har du kommet til rett sted!

En sen natt på et hotellrom i Lillehammer lyste bokstavene E-N-F-P mot meg. Hver av de forteller en historie om hvem jeg er som person - og hvilke egenskaper jeg har. En halvtime etter at jeg begynte å gjennomføre "Jobbveiviseren" hadde jeg jobbet meg gjennom alle spørsmålene, og en profil var opprettet. I profilen kunne jeg lese om hvilke jobber som passer til min personlighetstype, og hvilke egenskaper jeg har som person. 

Det var vel ikke så mange av de som kom som en overraskelse på meg - og bra er vel det - men de satt ord på en del ting jeg ikke hadde tenkt på tidligere. Ting som mine styrker, motivasjonsfaktorer og hvordan andre sannsynligvis beskriver meg var dekket i detalj. 

Du har kanskje vært i et jobbintervju hvor du har blitt bedt om å ramse opp dine sterke sider? Det var kanskje ikke så lett å komme på alle, på stående fot? Been there, my friend! 

I Jobbveiviseren dykker vi inn i deg som person og finner ut hvem du er, og hvilke egenskaper du kan skryte på deg til potensielle arbeidsgivere. Det er heller ingenting i veien for å ta med alt du nå har lært om deg selv inn i medarbeidersamtalen med sjefen, og be om å få se litt på hva annet du kan bidra med på arbeidsplassen. Kanskje passer profilen din godt for en lederstilling i fremtiden? 

Det er noe forløsende med mennesker som kan skryte av seg selv, uten å virke arrogante eller kjepphøye.

Hvordan fungerer det? 

Testen fungerer ved å presentere en påstand med to svaralternativer. Du skal så velge den som passer best for deg, eller du mener er mer korrekt enn den andre. Det er spørsmål og påstander innen en rekke områder, som blant annet hvilke interesser du har, arbeidsmetoder du foretrekker, hvordan du håndterer andre rundt deg, hva som er viktigst av lønn og trivsel, om du er kreativ eller tradisjonell osv. Testen tar ca en halv time å gjennomføre, og dekker svært mange aspekter av deg som person. 

I resultatene kan du også finne en liste over jobber som kan passe dine interesser og din personlighet. Og det beste av alt? Den er selvsagt gratis, og tilgjengelig for alle!

Er du i tillegg medlem i Negotia, tilbys du en gratis veiledningstime med en coach, som kan hjelpe deg ytterligere på veien om du skulle ha spørsmål eller trenger en prat med noen. 

Testen finner du HER - og den anbefales virkelig! :) 

Hvem passer dette for?

Denne testen er ikke bare for deg som skal søke jobb. Denne testen er for alle som kanskje sliter litt med å virkelig kartlegge hva slags styrker de har, og hvilke motivasjonsfaktorer som driver en. Dette er noe alle kan dra nytte av, og lære noe av. Om ikke for å lære noe nytt, så bare for å få en bekreftelse på seg selv. Annet enn en liten halvtime av livet ditt - har du ingenting å tape på å gi det et forsøk. 

5 gode grunner til at du bør teste Jobbveiviseren 
1. Du får kartlagt dine beste egenskaper. 
2. Du får gode begreper for å beskrive deg selv og dine ferdigheter. 
3. Du får et verktøy for å komme deg videre - enten i jobben du har eller hvis du vil bytte jobb. 
4. Du får forslag til yrker som kan passe deg. 
5. Du blir trolig positivt overrasket over deg selv. 

Jeg håper dette var nyttig, og at du fikk noe igjen for tiden du brukte på dette innlegget! Igjen takker jeg for din tid - og ønsker deg en fantastisk uke! Til neste gang; 

Au revoir!! 

PS! Følg oss på Facebook for oppdateringer hver gang det kommer et nytt innlegg. 

Kanskje det er på tide å bytte jobb?

  • 04.07.2018 kl. 18:47

Reklame | Negotia

Har du jobbet for lenge samme sted? Ny jobb kan gi en frisk start!

Kanskje har du jobbet for lenge samme sted? Ny jobb kan gi en frisk start!

En god venn av meg, som har bodd største delen av sitt liv i England fortalte meg at Norge skiller seg voldsomt ut på særing én ting i arbeidslivet. Ideen og drømmen om "Fast stilling". Er det virkelig så euforisk som vi skal ha det til?

Noen bytter jobber oftere enn andre skifter sokker, mens andre storkoser seg samme sted i mange tiår før de lykkelig svever ut i pensjonist-tilværelsen. Noen blir tvunget til å finne ny jobb, og noen har ikke mulighet til å bytte fra den faste jobben de har. Eller? Vel. La oss snakke litt "real". 

Du har sikkert, som de fleste andre, hatt dager på jobb hvor du har vurdert om du bare skal slutte. Kanskje er det nå tiden er moden for å følge drømmen som kunster? Er det nå jeg skulle reist jorden rundt? Er det nå jeg skulle skiftet beite?

Ofte kommer disse tankene i kombinasjon med ting som skjer på jobben. Er det en ny mellomleder som gjør arbeidshverdagen så uutholdelig at du bare vil storme ut dørene, mens du roper i frustrasjon? Kanskje er det noen nye pålegg fra ledelsen som har gitt deg en økt arbeidsmengde, eller en grov dreining i arbeidsoppgavene dine, som gjør at du ikke kan se hvordan det skal fungere i lengden? Grunnene kan være mange. Dagene du tenker dette kan være mange. Husk - det er helt normalt. Til en viss grad. 

Spørsmålet du må stille er....

Hvor ofte du tenker dette. Går det fra årlig, til månedlig, til ukentlig til daglig? 

Døgnet ditt består av 24 timer. 8 av disse tilbringes på jobb. 33% av livet ditt, foruten helger og ferier, brukes på arbeidsplassen. Du bruker like mye tid på jobb, som i sengen for å sove. Dersom du hadde våknet hver natt med vondt i ryggen pga dårlig madrass - ville du sannsynligvis raskt gjort noen endringer. Når det gjelder jobb virker det som mange tenker annerledes. Det er jo så greit med fast stilling. Og det er kanskje et poeng i at det er lettere å skaffe ny seng, enn ny jobb. Kanskje. 

Du har alltid et valg - og kanskje flere enn du tror

Jeg solgte en gang strøm for et lugubert firma i Oslo, og fikk beskjed på opplæring om å ikke nevne for kunden at prisen gikk opp etter 3 måneder. Det skulle de klare å finne ut av på egenhånd før de signerte, ellers var det ikke mitt ansvar. Men i og med at samme opplæring også fortalte meg at jeg skulle close kunden der og da, uten å la de "tenke på det" - kan du jo se hvordan de to liksom ikke gikk helt hånd i hånd. 

Da var ikke problemet at arbeidsmiljøet var gærent, eller at sjefen var slem mot meg, men heller at jeg rent prinsipielt ikke kunne stå inne for hverken visjonen, eller kvaliteten på produktet. Der skulle liksom jeg stå i gangen til en vilt fremmed og ljuge? I vedkommendes eget hjem? Som de så fint sier det i Sør Ameriken - No way - José. 

Sånn kunne jeg rett og slett ikke jobbe. Selv om den var godt betalt og innebar mye frihet under eget ansvar.  Etter en rask prat med pappa konkluderte jeg med at det bare var å si opp. Selv om det var skummelt. Hvordan skulle jeg nå betale regningene?

Det finnes hjelp å få

Det finnes til enhver tid tusenvis av ledige stillinger der ute. Kanskje ikke alle er det samme som du har jobbet med i dag - men hallo - er ikke litt av poenget med at du kanskje vil slutte, at det kanskje kunne vært greit å teste noe nytt også da? Enten problemet ligger i arbeidsmiljø, eller arbeidsoppgaver. En ting som er viktig å huske på er at den kompetansen du har, nødvendigvis ikke bare gjelder for ett spesielt yrke. Kanskje er erfaringen med å jobbe med mennesker nok til at du kan hoppe fra sykepleie til kommunikasjon? Alt du har lært hele livet - har vært med å bygge deg til den du er i dag, og den kompetansen du har i dag. Sannsynligvis har du et sett av evner, som kan settes sammen på en helt ny måte, som du aldri har tenkt på før. Onkelen min gikk fra sykepleier til markedssjef. Straks du har en fot innenfor en bransje kan veien være kort fra én avdeling til en annen. 

Og her kommer Negotia inn!

Husk at Negotia tilbyr CV-hjelp til deg som trenger å børste støv og hybelkaniner av den gamle CV´en din. Kanskje har du mulighet til å skaffe deg andre jobber enn du er klar over? En rask undersøkelse hos rådgiver kan kanskje gi deg svaret. Og der du er god på det du driver med, er disse eksperter på å hjelpe deg å se nye koblinger i kompetansen din, samt hvordan du kan selge deg inn på best mulig måte. 

Sjekk gjerne ut http://jegfikkjobben.no/

Så jeg vet ikke jeg. Kanskje er tiden inne for å realisere en drøm? Eller i det minste komme seg ut av et mareritt? Jeg bare lar den henge litt. 

Sånn - hengt lenge nok! 

Ikke gidd å bruk livet ditt på noe som ikke fungerer. Finn ut hva som er galt, og dersom det ikke lar seg løse raskt, ikke klamre deg til det gamle kjente. En ny jobb kan virkelig gi en frisk start!  

Er det noe du lurer på, hører jeg som alltid veldig gjerne fra deg i kommentarfeltet under - og håper du deler denne med alle du føler kunne trengt litt inspirasjon :) 

 

Ønsker deg en fortsatt NYDELIG dag i sommerværet! 

 

- Bloggern

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no