hits

Sparken på SMS? Advokatfullmektig, Kristoffer, SVARER!

  • 27.10.2017 kl. 02:43

HAH!

Det er ikke det at jeg egentlig føler at dette innlegger er så nødvendig. Jeg visste... Herlighet - DU visste - at å gi noen sparken på SMS ikke er ok! 

Men - Er det ikke deilig forfriskende deilig når noen med autoritet, integritet og peiling forteller deg at du har rett? 

* Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor

Har du ikke lest innlegget "Hun fikk sparken på sms... Utrolig - men sant!" - kan du lese det HER!! (Det er ikke uten grunn at det er vårt mest leste innlegg noensinne!!)

Vet du - Jeg lar bare advokatfullmektig Kristoffer svare - så kan vi konkludere etterpå! Enig? Bra.

Hei André

Det er lov å sende folk SMS og fortelle dem at de ikke trenger å komme på jobb mer - men det betyr ikke at man da har sagt dem opp.

Arbeidsmiljøloven stiller nemlig formelle krav til hva som kan anses for å være en oppsigelse.

En oppsigelse må være skriftlig, og enten leveres til arbeidstaker personlig eller sendes med posten som rekommandert sending. Oppsigelsen anses for å være skjedd når den er kommet frem til arbeidstaker.

Dersom man mottar oppsigelse betyr ikke det at man må gå på dagen. I arbeidsavtalen skal det stå hvor lang oppsigelsestid arbeidstaker har krav på. Dersom det ikke står noe der gjelder arbeidsmiljølovens minstefrist på én måned.

Oppsigelsestiden begynner å løpe fra den første dagen i måneden etter at oppsigelsen fant sted. Derfor er det viktig å notere seg tidspunktet den ble mottatt.

Venninnen din kunne i dette tilfellet møtt opp på jobb neste dag som vanlig og meldt seg til tjeneste. Hun ville hatt rett til å arbeide og hatt krav på lønn. Hadde hun vært organisert og hatt en tillitsvalgt i bedriften ville dette ha vært et naturlig tidspunkt å be om hjelp på.

Dersom relasjonen med arbeidsgiver er vanskelig er det kanskje lurt ikke å føre opp akkurat denne personen som referanse når man skal søke andre jobber. Men man vil ha krav på at arbeidsgiver skriver en attest der det fremgår at man har jobbet der, hvor lenge og hva arbeidet har bestått i. Her kan man vise til arbeidsmiljølovens § 15-15.

Håper det løser seg.

Mvh
Kristoffer Lien Heitmann
Advokatfullmektig - Negotia

 

Genistreken

Jeg skjønte lenge før svaret kom, hva som kom til å skje. Og jeg visste hva som virkelig kom til å hjelpe. 

Så jeg vervet henne like gjerne inn i Negotia ;) 

Og vet du - nå har hun ikke bare denne mailen å referere til, men hele Negotias´ arsenal av advokater, rådgivere, spesialister og medlemsfordeler å dra nytte av! Hun er nå bedre skodd enn de fleste der ute. 

Så kjære deg - ikke vær redd. Dette løser seg. 

Det er ikke lenger du som sliter. 

Det er de. Nå er det oss mot de. 

Og som som meg, og alle andre medlemmer i Negotia, kan du endelig sove trygt. Vel vitende om at they got your back. Med en fagforening i ryggen, har du dekning fra alle kanter når det blåser. 

OG - det skader jo aldri å få et gavekort på GoGift på 300NOK for innsatsen av å verve noen ;) 


Facebook

Har du fortsatt ikke fulgt den splitter nye Facebook-siden vår?? Nei? Da syns jeg du skal ta å gjøre det ganske så umiddelbart! :D Det gjør du HER

Hun fikk sparken på SMS... Utrolig - men sant!

  • 23.10.2017 kl. 01:05

En venninne av meg fikk sparken på SMS. Jeg spurte om jeg kunne dele historien hennes, så advokatene i Negotia kunne ta en titt.

Hun sa ja - og jeg hyller det! 

Denne bloggen er et samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor

Det er noe av det sykeste jeg har hørt. Hun fortalte meg at hun hadde fått sparken via SMS, og at sjefen etter det bare unngikk å svare på meldinger. Det var ingen kontakt å få. 

Da jeg spurte henne hva som var forløpet til denne absurde oppsigelsen, fortalte hun meg at det hele kom svært overraskende på henne. Hun forstod det slik som at hun hadde en god tone med sjefen, og at alt virket ok. Men i uken før sms-en, hadde sjefen trodd hun skulle være på jobb, og glemt å ha innvilget henne ferie. Da hun da ikke kunne stille på jobb, mistenker hun at sjefen ble stilt i en litt vanskelig situasjon. En situasjon som var totalt selvforskyldt, der hun hadde gjort alt korrekt ved å melde i fra, og også fått godkjennelse på det god tid i forveien. 

Det blir selvsagt kun spekulasjoner - men dette er så vidt hun vet den eneste episoden han kan ha blitt irritert over. 


SMS

Så det som skjer er at hun får en sms hvor sjefen skriver "Beklager - men jeg tror ikke du trenger å komme på jobb fremover. Litt lite behov om dagen. Sorry! Håper det ordner seg."

Jeg mener... - Hallo??

Hvordan kan det i det hele tatt være mulig? Og i og med at sjefen er mye ute og reiser, og mellom avdelinger, var det ikke lett å få tak i han på arbeidsplassen. Hun forsøker å sende meldinger, ringe og møte opp på jobben flere ganger, uten hell. Ingen forklaring. Ingen unnskyldning - ingenting! Jobben forsvant for hennes del - over en SMS!!! Etter å ha jobbet i firmaet i halvannet år, var det ikke en gang nok høflighet og respekt til å ta det face to face. 

Jeg har skrevet om sjefer uten baller tidligere - men denne historien tar vel kaka. Forskjellen på sjef og leder kan være enorm. 

Jeg føler ikke at vi trenger et egentlig svar i fra advokatene i Negotia på hvorvidt dette er lov eller ei - der tror jeg svaret er ganske selvsagt. Spørsmålet blir heller - Hva i alle dager gjør man i en slik situasjon?? 

Hvordan kommer man i kontakt med en sjef som nekter? Hvordan snur man på situasjonen, og får noe ut av det? Hvordan stiller man seg til videre bruk av referanse osv? 

Dette er vel ikke akkurat en situasjon der man bør sitte stille i båten? Hvordan kan jeg hjelpe venninna mi? Hva bør hun gjøre?

Jeg er faktisk lettere sjokkert. 


Noe helt nytt! 

Responsen på bloggen er blitt så god, at vi har slengt opp ei litta facebook-page! Der vil det komme aktuelle saker, oppdateringer og selvsagt blogginnlegg på løpende bånd! Ta gjerne og sjekk den ut, og lik siden - selv om den er litt naken foreløpig ;) Det vil endre seg fort! 

Siden finner du HER!

Så er det bare å glede seg til Negotia får svart på dette innlegget! Det innlegget kommer som vanlig utover i uka :) I mellomtiden kan du jo kose deg med Gjensidige sin gladmelding til at jeg knuste iPhone-skjermen min i tusen biter på baderomsgulvet - kun fordi jeg hadde innboforsikring - HER

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no