hits

MUST READ! Slik får du dekket tannlegen!!! - Gjensidige svarer

  • 02.11.2017 kl. 17:14

TENNA er på plass igjen - og her får DU tipsene som gjør at du kan spare mye av tannlegeutgiftene fremover :D 

Okei - jeg regner med at du ikke helt kjøpte forrige innlegg om at tenna mine stupte ut av kjeften, som pingviner fra et isberg på jakt etter fisk? Tenna er her enda - men det er absolutt på tide å få sjekket de!

*Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor

På mandag delte jeg innlegget om at tenna mine hadde falt ut, og at gode råd nå var dyre. Du kan lese det HER, om du ikke har lest det enda! 

Det begynner jo kanskje å bli en vane, at det beleilig nok kommer en "overraskelse" fra noen hverdagshelter der ute, som stort sett løser problemene mine akkurat når jeg trenger det som mest? Og vet du - det gjør jo faktisk det! Og er ikke det egentlig helt fantastisk?? Grunnen til at jeg stadig blir reddet vekk fra ekle situasjoner, er at jeg nå har et lag av eksperter i ryggen - som hjelper til når det trengs! Og det kan du også ha!!! 

Denne gangen er det igjen Marie i Gjensidige, som har lest hva jeg har skrevet, og kommer med noen oppløftende ord! Under får du se hva hun svarte meg :D Marie - jeg digger deg!! Du er rå! - OG - Tusen takk for den virtuelle yoghurten!! Den var råååågod!

Hei! Her kommer svar på blogginnlegget:

Hei Andrè!

Å nei, å nei - hvor har blitt av dine tenner? De skulle jo være dine beste venner! (Nå fikk jeg veldig lyst til å skrive alt til deg på rim, men det dropper vi) Fra spøk til alvor her også: du er garantert ikke alene i din situasjon. Tannleger kan være kjempeskumle - både for deg med tannlegeskrekk, og for bankkontoen din! Særlig når du er student og ikke akkurat kan relatere deg til Onkel Skrue med svømmeturer i pengebingen sin - what so ever. Du har min dypeste medfølelse; her har du en virtuell yoghurt med mangosmak - så har du noe å trøstespise mens du leser videre.

For gode råd hadde ikke trengt å være så dyre, hadde du bare vært litt føre var!

(Advarsel: avsnittet som følger kan medføre anger og klask i pannen for at du ikke forsikret deg før).

Gjensidige samarbeider nemlig med Norsk Tannhelseforsikring om å tilby YS-medlemmer noe som heter YS Tannhelse 18-29. Det er en tannhelseforsikring som dekker alle uforutsette utgifter hos tannlegen, så sant behandlingen er nødvendig for tannhelsen din. Den dekker for eksempel ikke kosmetiske inngrep eller tannregulering, men den dekker deg dersom du får hull i tennene, må skifte ut sprukne fyllinger, rotfylle, sette inn bro/krone/implantat eller trekke tenner. Det sistnevnte har du kanskje ikke behov for, ettersom de brutalt nok faller ut av seg selv i skrivende stund </3 Men den dekker det meste den hvitkledde SUPERHELTEN (det er strengt tatt det vedkommende er, hæ?!) kan utsette deg for hvis tannhelsen din krever det!

Problemet er at den ikke dekker deg nå når problemet allerede er kjent. Du må ha kjøpt forsikringen minst en måned før skaden inntreffer - Den er ikke særlig dyr, YS Tannhelse 18-29 koster 47 kroner i måneden, har en egenandel på 500 kroner per behandling og har en dekningssum på 10 000 - det vil si at den dekker behandlinger som koster opp til ti tusenlapper. Den dekker ikke vanlige rutinekontroller (puss og pirk), men hvis tannlegen oppdager et behandlingsbehov tar den seg av de store utgiftene så du kan spare resten til taco! (-men det er et krav om at du går til jevnlig kontroll hos tannlegen - det vil si hver 15. måned)

Så beklager, Andrè. Denne gangen er dessverre de gode rådene dyre, men NESTE gang! Da trenger det ikke bli så dyrt - hvert fall ikke med YS Tannhelse 18-29 :)

Håper å se smilet ditt snart igjen!
 

Vennlig hilsen

Marie Brudevold
Informasjons-/kommunikasjonsrådgiver - Konsernkommunikasjon
Gjensidige


Så var det bra da - 

- at forrige innlegg ikke var 100% sannferdig. For da ville jeg faktisk ikke fått dekket tannlegen denne gang! Men i og med at jeg har vært hos tannlegen det siste året, og har såkalt "nullstatus" - som bare betyr at jeg ikke har noen store kjente feil i kjeften, er jeg safe til neste gang! :D 

Så dersom tenna faktisk skulle begynne å ramle ut - vil jeg være dekket! 

For tannlege er dyrt..! Sinnsykt dyrt. Men det er like viktig som det er dyrt! Og jeg er helt enig med deg Marie, i at tannleger faktisk er hverdagshelter, og ikke hverdagsdjevler! Selv om det ofte kan føles som de er det. Sadister kan de jo fortsatt være? Neida. Joda. Eller. Neida. 

Men en liten sum i mnd for forsikring, mot at jeg slipper monster-utlegg når det trengs..? Jeg tar den dealen. 10 av 10 ganger :D 

Hva er din verste tannlegehistorie? Jeg hører gjerne fra deg i kommentarfeltet! 


Konkurranse

Og - husk at vi trekker tre vinnere av et relativt tøft aktivitetsbånd fra MovNow fredag 2 november! Foreløpig er det ikke tusenvis av svar i kommentarfeltet - som betyr at nettopp du har en fantastisk mulighet til å stikke av med premie!! Alt du trenger å gjøre er å kommentere på videoen (link under) hva som er ditt favorittgodteri, og like siden jobbog.blogg på Facebook :D 

 

 

Hva gjør jeg når tenna faller ut på studentbudsjett????

  • 30.10.2017 kl. 00:43

Som om jeg ikke hater tannlegen nok i utgangspunktet - så skal jeg i tillegg blakke meg på artighetene? Nå er det litt krise.. 

Vi har vel alle vært der.. Det er ekko på lønnskontoen og utgiftene står i kø. Så kommer innkallelsen til tannlegen. Selv om det er en av de utgiftene som er viktigst å prioritere - sånn egentlig - er det også blant de som er lettest å vente med. 

*Denne bloggen er et samarbeid med Negotia - en fagforening i privat sektor

Og når man lever på studentbudsjett - er det enda lettere og dytte på det. Og nå faller tenna ut én etter én her. Jeg er blitt redusert til en youghurt-etende, tannløs type som ikke tør å smile på bilder lenger. Det lille som sitter igjen av tenner er så vidt nok til å få tygget drøv på gårsdagens spaghetti. 

Men det er jo ikke så rart at man ikke hopper rundt, plystrende av glede, hver gang man skal til tannlegen. Ikke bare koster det skjorta - du skal i tillegg legge deg på rygg for en hvitkledd satan som med oppspilte øyne pirker seg gjennom tenna dine, én etter én, i jakt på noe å trekke, knuse, borre eller stikke i. Men det er jo godt å se at også blendahvite smådjevler har en jobb å gå til!
 

Men fra spøk til alvor

Når er sist du var hos tannlegen? Når er neste gang du planlegger et besøk til djevelen i hvit frakk, som jo egentlig bare ønsker å hjelpe deg? 

Bilde fra: funnyjunky.com
Bilde fra: funnyjunky.com

Jeg for min del kunne trengt en tur dit - men jeg har rett og slett ikke råd! Selv om jobbsøkingen har gitt avkastning, og jeg har skaffet meg en deltidsjobb - er tannlege så sinnsykt dyrt, og det renner inn med regninger. På mange måter er det sånn at jeg faktisk må prioritere mat på bordet. Problemene oppstår jo etterhvert når jeg ikke får spist mat da. Lite vits med mat når man ikke kan tygge. Det er liksom ikke så digg å svelge tacolefsa rett ned uten å tygge den først. HAHA. Som om jeg har råd til taco. 

Men the struggle is real. 

REAL - I say. 

Og igjen er gode råd dyre, men mottas med et hjertens takk! Hvis noen har noen tips å gi da - så klart. 

Det tok 28 år før jeg skulle si ordene "Nå må jeg komme meg til tannlegen". Det tok meg akkurat like lang tid å mene det. 

Jeg spør igjen. Når er sist du var hos tannlegen? Når tenker du deg at du skal få det til neste gang? Eller må du utsette og utsette, mens den fremtidige regningen bare blir høyere og høyere?

Hmm. Ja. Vi høres. 

André Askeland

Som snart 30 år gammel føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i dritt fra noen. Uten utdanning er det ikke så mange jobber jeg kan få på høyt nivå, og de jeg kan få, føler jeg ofte at jeg bare blir kastet rundt i. Nå er tiden inne for å finne ut hvilke rettigheter jeg faktisk har. Det kan også du nyte godt av ;) Denne bloggen er skrevet i samarbeid med Negotia - Et YS forbund

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no